Előfizetői tartalom

Árat emelhet a Wizz Air a különadó miatt

Portfolio
A HVG.hu megkereste a Wizz Air elnökét a kormány által tervezett extrapofit különadó kapcsán, amelyet a világjárvány alatt jelentős veszteségeket elszenvedő légitársaságokra is ki akarnak vetni. Robert Carey úgy nyilatkozott, hogy a nyereség várhatóan még hosszú ideig nem fogja elérni a vírus kitörése előtti szintet, így extraprofitról nincs értelme beszélni.

A Wizz Air elnöke szerint „szembemegy a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is annak vitatása", hogy a különadók bevezetése ne jelentene rögtön magasabb viteldíjakat egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges. A légitársaságokra kivetett extraprofit különadó a Budapestről induló légi járatok esetében utasonként 10-15 eurós díjat jelentene, amelyet a földi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés