autó
Üzlet

Palkovics László: Nem csak az elektromos autóké a jövő

MTI
Erősnek nevezte a hazai össztermék 25 százalékát előállító, 180 ezer embert foglalkoztató járműipar helyzetét a Debrecen Drive autó- és járműipari kiállítás keretében tartott konferencián a technológiai és ipari miniszter szombaton.

Palkovics László az ágazgat jövőjéről szólva a magyarországi járműgyártás további erősítését, hatékonyságának javítását, a high-tech gyártási és terméktartalom, illetve a hazai hozzáadott érték növelését jelölte meg a célok között.

Utóbbi kapcsán cáfolta, hogy Magyarország összeszerelő üzem lenne, mint kifejtette: egyre több külföldi vállalat növeli a kutatás-fejlesztési elemeket Magyarországon, amit jól jelez, hogy mintegy 15 ezer mérnök dolgozik e területen.

A tárcavezető a Csak az elektromos a jövő? Az automobilizmus újra válaszút előtt címmel tartott előadásában komoly kihívásnak nevezte, hogy az Európai Tanács 2015 és 2030 között 37,5 százalékos szén-dioxid-csökkentést határozott meg. Ennek elérése érdekében

a járműiparban zajló technológiai váltásnak nem az egyetlen útját jelentik az elektromos hajtásrendszerek

- mondta, megjegyezve, hogy a zöld mobilitás elterjesztésének támogatása keretében szorgalmazzák olyan új alternatív hajtásformák kialakítását, mint a hidrogén felhasználása ezen a területen, vagy a szintetikus üzemanyagok alkalmazása a belsőégésű motorokban. E folyamat részeként elkészült a kormány hidrogénstratégiája - fűzte hozzá.

Palkovics László azt mondta, Magyarország élen jár Európában a jövő közlekedését tekintve: céljuk, hogy minden gyártó Európa legjobb tesztpályáján, a Zalazone-on tesztelje járműveit, 2030-ra az összes német prémiumgyártó - Audi, BMW, Mercedes - gyárt és fejleszt hazánkban, és Magyarország lesz a jövőben - mint ahogy már most is az -, az akkumulátor-gyártás európai központja.

A technológiai és ipari miniszter kitért az autóbuszgyártás visszaállítására, jelezve, hogy 2030-ra szeretnék elérni, hogy a buszok 70 százaléka hazai gyártású legyen. Meggyőződésének adott hangot, hogy a négy hazai gyártó bármilyen típusú autóbusz előállítására képes.

A zöldmobilitás kapcsán a tárcavezető megjegyezte: Magyarországon a szén-dioxid-kibocsátás 20 százaléka a közlekedésből ered. "A beavatkozás megkezdődött" - mondta, jelezve, hogy az autóbuszprogram keretében 350 elektromos meghajtású autóbuszra írtak ki pályázatot a napokban, szeretnék, ha ezekből minél több Magyarországon készülne.

A Debrecen Drive autó- és járműipari kiállítást két év kényszerszünet után második alkalommal rendezik meg a hétvégén a debreceni Nagyredőben.

Több mint 50 ezer négyzetméteren ötszáz különböző jármű és számtalan program várja az érdeklődőket a gyereknapi hétvégén: katonai járművek, egyedi kamionok, leopárd tank, erő- és munkagépek, valamint repülőmodell-kiállítás, valamint látványos showelemek, autós, motoros kaszkadőrök és akrobaták bemutatói színesítik az országban is egyedülálló autós eseményt.

Címlapkép: Getty Images

forinteuroarolyambankjegy
szennyvízkoronavírus
ukrán kórház stock
benzin
napelem háztető erdő

Holdblog Az új "szentháromság"

A 2008-09-es gazdasági világválság óta - minimális megszakításokkal - egy nagyon egyértelmű “szentháromság”...

Kiszámoló Új gyászos rekord

Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy holnap az MNB...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
nio