Előfizetői tartalom

Terjed az új mantra a piacon, de ha az infláció mégsem tetőzik, annak nagyon csúnya vége lehet a tőzsdéken

A 2021-es évben, amikor hirtelen négy százalék fölé emelkedett az amerikai infláció, a Fed döntéshozói hónapokon át az „infláció átmeneti” mantrával, egyfajta ráolvasással próbáltak meg küzdeni a jelenséggel. A sikertelenséget követően az idei év egészen a múlt hétig a technológiai papírok vezetésével masszív részvénypiaci zuhanáshoz vezetett, amit egyre több befektető abbéli aggálya táplált, hogy a gazdaság recesszióba taszítása nélkül nem lehet megküzdeni majd az inflációval. Az elmúlt hetekben pedig már meg is érkezett a piacra az idei mantra, ami arról szól, hogy az „infláció tetőzik”.

40 éves csúcson az infláció az USA-ban Az elmúlt 14-15 hónapban a leggyakrabban használt közgazdasági szó az infláció lett az életünkben. A fogyasztói árindex emelkedésével kapcsolatban nagyon jó adatsorok állnak a rendelkezésünkre az Egyesült Államokból. Először vessünk egy pillantást arra, hogy miképpen alakult az év végi infláció értéke az Egyesült Államokban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái