Portfolio signature

Hasítanak a hazai brókercégek - Jön a rekordosztalék

Portfolio
Megérkeztek a befektetési szolgáltatók 2021-es számai, amikből kiderült, hogy rekordbevételt és -profitot értek el, a tavalyi eredmény után pedig korábban soha nem látott mértékű osztalékot fizetnek ki a részvényeseiknek.

A tőzsdék tavalyi szárnyalása és a felpörgő nemzetközi és hazai tőzsdei forgalom összességében növekvő bevételeket eredményezett a hazai befektetési szolgáltatóknál, a három befektetési szolgáltató összesített bevétele 3,3 százalékkal 54,4 milliárd forintra emelkedett, ez új rekordot jelent. Ezen belül azonban az Erste bevétele 3,1 százalékkal csökkent, a két kisebb szolgáltatóé viszont dinamikusan nőtt, a Concorde-nál 21,5, az Equilornál pedig 60 százalékos volt a növekedés. Mindhárom szolgáltatónál jelentősen nőtt a bizományosi tevékenység bevétele.

A személyi jellegű költségek a bevételeknél nagyobb mértékben, 13,6 százalékkal emelkedtek, mindhárom szereplőnél két számjegyű volt a növekedés.

A bevétel arányos személyi jellegű költségszint a Concorde-nál a legmagasabb.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések