Előfizetői tartalom

Befagynak az IT-fejlesztések? Digitális jegybankpénzt vezet be Magyarország? Jön az AI a bankokban?

Portfolio
A napokban zajlott le a jubileumi 10. Financial IT konferenciánk, ahol a banki digitális fejlődésről banki felsővezetőkkel, IT-vezetőkkel, fintech szakértőkkel és a legnagyobb banki IT-beszállítókkal vitattuk meg a banki informatika legfontosabb kérdéseit. Több kérdésben a szakmai közönség véleményét is kikértük, következzenek a válaszok.

A bankszektorra nagyjából 300 milliárd forintos különadó kivetését jelentette be a kormány múlt héten, a részletek már szivárognak, de a pontos szabályokat még nem ismerjük. Mindeközben a bankszektor 2022 első negyedévében a Magyar Bankszövetség szerint már veszteséges volt, igaz, a teljes kép nem egészen ezt mutatja, erről ebben az elemzésünkben írtunk. Ugyanakkor akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés