Előfizetői tartalom

Csúnya lefordulás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Elromlott a hangulat ma a világ tőzsdéin, miután ma kiderült, hogy az EKB kamatemeléséhez szükséges feltételek teljesültek, így erre már júliusban sor kerülhet. A vonatkozó közleményben azt is feltüntették, hogy az EKB a következő ülésen 25 bázisponttal fogja megemelni a kamatot, emellett jelentősen növelték a 2022-re vonatkozó inflációs előrejelzést is. Christine Lagarde elnök aztán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy amennyiben a középtávú inflációs kilátások nem mérséklődnek, akkor szeptemberben növelhetik a kamatemelés mértékét, szeptember után - a beérkező adatok fényében - pedig még tovább fokozott kamatemelési tempó jöhet. Itthon az MNB a szokásos egyhetes betéti tenderét a múlt hetivel megegyező, 6,75%-os kamaton hirdette meg, így érdemi változást nem láthattunk egyelőre a forint árfolyamában. A tengerentúli tőzsdék is eséssel kezdték a napot.

2022. június 09. 22:03 Megosztás Csúnya lett a vége A kereskedés utolsó perceiben masszív eladói hullám alakult ki az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 1,9, az S&P 500 2,4, a Nasdaq pedig 2,8 százalék mínuszban zárt. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés