Gázcsap
Üzlet

Meghosszabbította együttműködési megállapodását a Katasztrófavédelem és az Opus Tigáz

Portfolio
Megújította a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokkal kötött együttműködési megállapodásait az Opus Tigáz. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságokkal meghosszabbított együttműködések célja a földgázellátással összefüggő tevékenységek összehangolása és hatékonyságának növelése, valamint a lakossági kármegelőzés és a biztonság fenntartása.

Az együttműködési megállapodás felülvizsgálatát - mely a katasztrófavédelmi igazgatóságok iparbiztonsági szakterületei és az Opus Tigáz szakemberei bevonásával történt - az elmúlt években bekövetkezett szervezeti és személyi változások, valamint a módosult eljárásrendek tették indokolttá.

Évente számos olyan sajnálatos káresemény történik, amelyek a gázelosztással, gázvezetékkel, felhasználói gázberendezésekkel kapcsolatosak - áll a közleményben. Megelőzésükhöz, a biztonság fenntartásához pedig elengedhetetlen a gázszolgáltató szakemberek és a beavatkozó tűzoltók szoros együttműködése és kölcsönös tájékoztatási kapcsolatuk erősítése.

A gázzal összefüggő káresemények helyszínén a tűzoltó munkatársak számára alapvető a gázszolgáltató képzett és tapasztalt szakembereinek jelenléte, kiknek elsődleges feladata a sérült gázvezeték lokalizálása, annak mielőbbi elzárása, leszakaszolása. A kárfelszámolás csak ezt követően veheti kezdetét.

Az Opus Tigáz és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok jelenlévő vezetői abban is megállapodtak, hogy a jövőben a gázszolgáltató demonstrációs pályáján közös felkészítést tartanak a tűzoltás-vezetők részére, valamint együttműködési gyakorlatokat szerveznek annak érdekében, hogy a káresemények felszámolása még hatékonyabb és gyorsabb legyen.

Címlapkép: Getty Images

biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
számla befizetés