Előfizetői tartalom

Nagyobb problémái lehetnek a Teslának, mint azt sokan gondolják

Portfolio
A Barclays elemzője, Brian Johnson ma megjelent elemzésében azt írja, hogy a Tesla értékesítése a várakozások alatt alakul majd a második negyedév során, miután a kínai gyárat nagy mértékben hátráltatták a Covid járvány okozta lezárások, melyek hatásai az olyan kínai gyártók értékesítéseiben is megmutatkoztak, mint a Nio, az Xpeng, vagy a Li Auto.

Johnson szerint a tényezők okozta negatív hatások a Tesla jövő hónapban esedékes gyorsjelentésében is meg fognak már látszódni. A Tesla számára az a legfőbb probléma, hogy a kínai gyáruk magasabb marzs termel, mint többi üzemük, így a Kínában bekövetkező visszaesés árt nyereségességüknek. A FactSet szerint az elemzők a Tesla második negyedévre vonatkozó értékesítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés