Előfizetői tartalom

Naperőművek: mindenki tudott a hálózati korlátokról, mégis meglepő volt a csatlakozási stop

A hazai napenergia iparágon belül ismert volt a hálózatcsatlakozási lehetőségek szűkülése, a hirtelen stop azonban mindenkit meglepett. Vélhetően azonban nem ez az időszakos csatlakozási stop szabja át az Energiastratégia célszámait, hanem a jövőbeni zöld-beruházások volumene, amelyek a zöld-átállást hivatottak elérni – mondta Lugos Roland, az Optimum Solar Zrt. üzletfejlesztési igazgatója a Portfolio-nak.

Amint arról a Portfolio.hu elsőként beszámolt, 0 megavoltamper (MVA) mértékben határozták meg az elosztóhálózat-üzemeltetők a nagyfeszültségű és a nagy/középfeszültségű transzformátorállomásokhoz rendelt aktuális szabad kapacitásokat, míg az átviteli rendszerirányító ugyancsak 0 MVA-ban állapította meg a villamosenergia-rendszerbe befogadható időjárásfüggő erőművi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés