Előfizetői tartalom

Brutális drágulás a magyar strandokon, 20-25 százalékkal nőnek a belépők árai

Portfolio
Akár 20-25 százalékkal is drágulnak a strandbelépők árai - közölte a Fürdőszövettség az RTL megkeresésére. Miután a járványhelyzet miatt az elmúlt másfél évben nem emelhettek árat, most akár 1000 forinttal is több kerülhet egy belépő. Az áremelést az energiaárak megugrásával és a bérköltségek emelkedésével indokolják.

Június elsejével lejárt az a kormányrendelet, amely tiltotta, hogy az önkormányzati cégek díjat emeljenek, így most gyakorlatilag egyből elindult a drágulás, hiszen a fürdők 95 százalékát ilyen vállalkozások üzemeltetik. Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy utoljára 2020-ben lehetett árat emelni, közben azonban számos olyan költségnövekmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés