Előfizetői tartalom

A németek is letörnék az üzemanyagárakat, de az olajcégek ellenállnak

Portfolio
Németországban azt tervezik, hogy megerősített hatáskörrel ruházzák fel a versenyhatóságot, miután a rendkívüli adócsökkentés nem hozta el a fogyasztók számára a tervezett árcsökkentést. Robert Habeck gazdasági miniszter azzal vádolta az olajtermelőket, hogy nem adták át az alacsonyabb adókból származó előnyöket a fogyasztóknak, és így profitáltak az energiaárak ugrásszerű emelkedéséből.

Habeck egy "fogakkal és karmokkal" rendelkező rendszert akar létrehozni, amely elősegíti a valós versenyt, és könnyebbé, átláthatóbbá teszi a szolgáltatók közötti összejátszások leleplezését, ellenőrzését. Javaslata szerint, amennyiben bebizonyosodik a szabálysértés ténye, úgy ilyen helyzetben a nyereséget le lehetne foglalni a szállítóktól. Olaf Scholz hárompárti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés