Bearmarket
Üzlet

Szakadás az amerikai tőzsdéken, nincs hová menekülni

Portfolio
Az elmúlt napokban alaposan elromlott a hangulat a vezető tőzsdéken, az amerikai inflációs adat ugyanis jelentősen meghaladta a várakozásokat, ennek ismeretében a holnaputáni amerikai kamatdöntő ülést várják feszülten a befektetők - eredetileg 50 bázispontos emelést áraz a piac, a várnál rosszabb inlációs adat tükrében azonban még nagyobb mértékű emelést sem lehet kizárni. A rossz hangulat gyakorlatilag minden eszközosztályra jellemző, az ázsiai, az európai és az amerikai tőzsdék mellett lejjebb került az olaj és meredek esést láthatunk a kriptovalutáknál is. A forint eközben történelmi mélyponton van a vezető devizákkal szemben, ennek hátterében továbbra is hangulati és fundamentális tényezők együttesen állnak.

Közel 5 százalékot zuhant a Nasdaq

2021 márciusa óta nem látott mélyponton zárt az S&P 500 index, 3,9 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Ezzel a januári csúcshoz képest 21 százalékos az esés mértéke a benchmark indexnél, ami technikailag medve piacnak számít. A Dow 876 pontos, 2,8 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést, míg a Nasdaq 4,7 százalékos mínuszban állapodott meg.

Elszállt az amerikai 10 éves kötvényhozam

Rég nem látott emelkedést mutatott ma az amerikai 10 éves kötvényhozam, egy nap alatt 26 bázispontos ugrást is láthattunk.

Tovább a cikkhez

Közel 1000 pontos mínuszban a Dow

A záráshoz közeledve tovább szakadnak az amerikai indexek, a Dow már 935 pontos mínuszban áll, ami 3 százalékos esés, az S&P 500 4,1 százalékot esett, a Nasdaq 4,8 százalékot zuhant.

Nem javul a hangulat

Nem javul a hangulat az amerikai tőzsdén, a Dow ismét közel 750 pontos mínuszban áll, ami 2,4 százalékos esésnek felel meg. Az S&P 500 3,3 százalékot esett és ismét visszasüllyedt technikailag medve piacba az index, a Nasdaq 4,1 százalékkal került lejjebb.

snp500

Ezer milliárd dollárt vesztett a 10 legnagyobb amerikai vállalat

Az S&P 500 index 10 legnagyobb vállalatának piaci kapitalizációja több mint 1000 milliárd dollárral csökkent az elmúlt négy kereskedési napon a részvénypiaci zuhanásban – írja a Markwetwatch. Az index legnagyobb vállalata, az Apple 242 milliárd dollárt, a második helyen álló Microsoft 205 milliárd dollárt, a harmadik Alphabet 124 milliárd dollárt veszített értékéből.

Zuhan a Boeing és a Salesforce

A Dow index mai mélyrepülésében a Boeing és a Salesforce részvényeinek esése játssza a legnagyobb szerepet, a két papír összesen 142 pontnyi csökkenésért felel a 30 tagú indexben, ami jelenleg 700 pontos mínuszban áll.

A Boeing árfolyama 8,5 százalékkal, a Salesforce részvényei 5,9 százalékkal kerültek lejjebb a mai kereskedésben.

boeing

Csúnya mínuszban zártak az európai tőzsdék

Jelentős mínusszal zártak az európai tőzsdék, a DAX 2,4 százalékos, a FTSE-100 1,5 százalékos, a CAC-40 2,7 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Főként az utazási szektor esett ma az európai tőzsdéken, de mindegyik fő Stoxx szektorindex csökkenéssel zárt a kamatemelésekkel és a recesszióval kapcsolatos félelmek erősödése közepette.

dax0613

Nagy esés lett a vége a magyar tőzsdén

A hazai blue chipek kivétel nélkül estek.

Tovább a cikkhez

Földbeállás

Az amerikai piacnyitás óta egyre fokozódik az eladói nyomás a kriptovaluták piacán, a bitcoin már 14 százalékot esett,

btc 14

az ethereum pedig már 16,2 százalékot zuhant.

eth 17

Ütik az aranyat

Az arany árfolyama is jelentősen esett a mai kereskedésben annak ellenére, hogy jellemzően defenzív eszköznek számít. Ez is azt jelzi, hogy a mai esés során gyakorlatilag mindent adnak a befektetők szektortól és eszközosztálytól függetlenül. A jegyzés 2,4 százalékkal került lejjebb.

arany

Zuhannak a FAANG-részvények

Brutális eladási hullás söpör végig a tengerentúli tőzsdéken, a legnagyobb esést a tech-túlsúlyos Nasdaqnál láthatjuk, már 4,3 százalékot zuhant a börze. A legnagyobb tech-óriásokat tömörítő FAANG-részvények mindegyike nagy esésben van, élen az Amazon részvényével.

Hatalmas a nyomás, ütik a Wizz Air-t

Az emelkedő üzemanyagárak, recessziós félelmek, vagy éppen a magyarországi különadók miatt a befektetők a légitársaságok részvényeit sem kímélik. Az európai cégek papírja közül ma a Wizz Air papírjai estek a legnagyobb mértékben.

Tovább a cikkhez

Elemzők: azonnali kamatemelés kell a forint védelmében

Azonnali jelentős kamatemelés és az Európai Unióval való megegyezés bejelentése – ez fordíthatná vissza a forint gyengülését a Portfolionak nyilatkozó elemzők szerint. Hétfőn története során először gyengült 400 fölé a magyar deviza az euróval szemben, ennek pedig további súlyos következményei lehetnek, ha nem sikerül stabilizálni a magyar devizát.

Tovább a cikkhez

Egyre nagyobb mínuszok

Egyre csúnyább mínuszban vannak az amerikai, a Dow már 2,4 százalékot esett, az S&P 500 3,3 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 3,9 százalékos mínuszban van. Az egyes szektorokat tekintve elsősorban az eredetileg defenzívnek számító nem-ciklikus fogyasztási cikkek szektora, illetve az energiaszektor teljesít a legrosszabbul, de gyakorlatlag mindent adnak a befektetők,

gyakorlatilag nincs hova menekülni.

sp 33

Egyre jobban ütik a hazai kispapírokat a magyar tőzsdén

Alaposan elromlott a nemzetközi tőkepiaci hangulat, ez pedig nyomot hagyott a magyar tőzsdén is. A blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom vezeti az esést, de a kis papírokon is nagy a nyomás.

Tovább a cikkhez

Szétcsapták a forintot, ütik a tőzsdét, eldurrantak a kötvényhozamok

Nagyon csúnyán indult a hét a magyar eszközök piacán. A forint történelmi mélypontjára került, a kötvényhozamok felrobbantak, és a magyar tőzsde is esik. Múlt héten leginkább magyarspecifikus okok álltak a gyenge teljesítés mögött, most viszont a rossz nemzetközi befektetői környezet tesz keresztbe a magyar eszközöknek is.

Tovább a cikkhez

Esnek a kripto-proxy vállalatok részvényei

A szoftverfejlesztő MicroStrategy mellett a Coinbase kriptotőzsde részvénye is nagyot esett a piacnyitásban, jelenleg 16,1 százalékos a mínusz a részvénynél. A vezető kriptovaluták ennel valamelyest kisebb mértékben esnek, a bitcoin 10,6 százalékkal, az ethereum pedig 13,6 százalékkal került lejjebb.

coin 161

Csúnya mínuszban Amerika

Jelentős eséssel indult a nap az amerikai tőzsdéken, a befektetők továbbra is a vártnál gyengébb inflációs adatot emésztik, illetve a holnapután érkező kamatdöntéstől tarthatnak. A Dow 1,8 százalékot esett, az S&P 500 2,3 százalékos mínuszban indítja a napot, a Nasdaq pedig 2,7 százalékkal került lejjebb.

sp18

Új cég születik a magyar tőzsdén

Rendkívüli közgyűlést tartott ma az EHEP, az Ádámosi György érdeköltségi körébe tartozó vállalat új néven, Amixa Holdingként folytatja tevékenységét, vagyonkezelőként. A közgyűlésen a részvényesek döntöttek a társaság alaptőkéjének maximum 5 milliárd forintra történő felemelésének lehetőségéről, valamint részvényfelaprózásáról.

Tovább a cikkhez

Itt a történelmi mélypont a forintnál, mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Átlépte az euró-forint jegyzés a lélektani 400-as szintet, ezzel korábban sosem látott mélységbe esett a magyar deviza. Ennek hatására a magyar tőzsde is hirtelen nagyot esett, a hazai blue chipek közül elsősorban az OTP-t adják a befektetők.

Tovább a cikkhez

Minden összeesküdött a forint ellen? Mi lökte sosem látott mélységbe a magyar devizát?

Átlépte az euró-forint jegyzés a lélektani 400-as szintet, ezzel korábban sosem látott mélységbe esett a magyar deviza. Ennek hátterében továbbra is hangulati és fundamentális tényezők együttesen állnak, nagyon úgy tűnik, hogy most minden összeesküdött a forint ellen. De mit hete ebben a helyzetben a jegybank és a kormány? Érdemes egyáltalán beavatkozniuk a piacon?

Tovább a cikkhez

Nagy esés jöhet a tengerentúlon

A határidős részvényidexek állása alapján nagy eséssel indulhat a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 1,7 százalékot eshet, az S&P 500 2,2 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a tecg-túlsúlyos Nasdaq 2,7 százalékos mínuszban nyithat.

Felrobbantak a magyar másodpiaci kötvényhozamok

Már pénteken is emelkedtek a magyar kötvényhozamok, hétfőn viszont már valósággal felrobbantak. A hosszabb lejáratokon az Államadósság Kezelő Központ referenciahozamai 60 bázispont feletti emelkedést mutatnak.

Tovább a cikkhez

Jaksity György: A Rezsi fiú esete Mari nénivel

A forint „gyengesége” elemzői és egyéb műkedvelői kommentárok özönét indította el az utóbbi hetekben. Egyesek szerint a gyenge forint nem tükrözi „az árfolyamánál jobb fundamentumokat”, és persze vannak, akik szerint még ez a „gyenge” árfolyam sem tükrözi eléggé a magyar fizetőeszköz problémáit. Ez utóbbiak főleg külföldi elemzők, akikről egy közismert kommentátor egyszer azt találta mondani, hogy nem hiszünk nekik, mert olyanok, mint a szovjet tudósok. Az igazság, mint oly sokszor, a két szélsőség között található, vagyis nagyjából ott, ahol a piac árazza ezt a terméket. Ebből a szempontból Nagy Mártonnal érthetünk egyet, hogy az árfolyamnak ott van a helye, ahova a piac árazza. Nyilván, ha a „fundamentumok” változnak, akkor majd a piac is változtatja véleményét.

Tovább a cikkhez

Eladási hullám a kriptopiacon, beszakadt a MicroStrategy árfolyama

A Michael Saylor által irányított üzleti intelligencia szoftvercég, a MicroStrategy korábban megígérte, hogy a birtokában lévő mintegy 130 000 bitcoinból soha nem ad el egyet sem. A kriptopiaci esés közepette sem változtatott hozzáállásán a cégvezér, az előzetes adatok alapján pedig brutális mínuszban nyithat a bitcoin-proxyként is értelmezhető részvény árfolyama, miután a margin callok miatt kezdtek el aggódni a befektetők.

Tovább a cikkhez

Egyre durvább a szakadás a kriptopiacon, menekülnek a befektetők

Már a hétvégén is jelentős esést lehetett látni a kriptovaluták piacán, ez mára még inkább begyorsult. A reggeli cikkünk után mostanra már közel 10 százalékos mínuszban van a bitcoin, a kisebb kriptovalutáknál pedig még ennél nagyobb esést lehet látni.

Tovább a cikkhez

A McDonald's leveszi az egészséges ételeket a menüjéről, hogy több profitot termeljen

A McDonald's az Egyesült Államokban leveszi az étlapjáról az egészségesebbnek számító ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket, valamint a gyümölcs- és joghurtparfétákat, hogy racionalizálja a működést, és gyorsabb drive thru (McDrive) átfutási időt kínáljon, kevesebb személyzettel.

Tovább a cikkhez

Kitört a pánik, felfüggeszti kifizetéseit az egyik legnagyobb kriptokölcsönző platform

Az egyik legnagyobb kriptokölcsönző, a Celsius Networks vasárnap közölte, hogy a szélsőséges piaci körülményekre hivatkozva szünetelteti a kifizetéseket, a swapokat és a számlák közötti átutalásokat egyaránt.

Tovább a cikkhez

Elképesztő kilengések, 6 százalékos mínuszról rántották vissza a Magyar Telekomot

Továbbra is rossz a hangulat a tőzsdéken, a BUX index jelenleg 1,9 százalékos mínuszban van. Elképesztő a volatilitás a magyar tőzsdén is, az OTP a korábbi 5 százalékos mínuszból 2,6 százalékos mínuszra kapaszkodott fel, míg a Magyar Telekomot 6 százalékos mínuszba is ütötték, ezután viszont gyorsan felrántották a részvényt és már "csak" 2,1 százalékos a mínusz.

mtel 6

Tovább szakadnak a kriptovaluták

Széleskörű eladási hullámot láthatunk a piacokon, a kriptovalutákat sem kímélik a befektetők. A legnagyobb piaci mérettel rendelkező bitcoin jegyzése 7 százalékkalk került lejjebb és 25 ezer dollár alá esett,

btc 7

míg a második legjelentősebb kriptoeszköz, az ethereum jegyzése 11,3 százalékot zuhant.

eth 11

Jelentős összegre bírságolt az MNB egy magánszemélyt bennfentes kereskedelem miatt

Az MNB 58 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre a bennfentes kereskedelmet tiltó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A természetes személy bennfentes információ – a Delta Systems Kft. Est Media általi megvásárlása – ismeretében Est Media részvényeket vásárolt, éppen a Delta-tranzakció bejelentése előtt egy nappal, a többi befektetőhöz képest tisztességtelen előnyhöz jutva.

Tovább a cikkhez

A németek is letörnék az üzemanyagárakat, de az olajcégek ellenállnak

Németországban azt tervezik, hogy megerősített hatáskörrel ruházzák fel a versenyhatóságot, miután a rendkívüli adócsökkentés nem hozta el a fogyasztók számára a tervezett árcsökkentést. Robert Habeck gazdasági miniszter azzal vádolta az olajtermelőket, hogy nem adták át az alacsonyabb adókból származó előnyöket a fogyasztóknak, és így profitáltak az energiaárak ugrásszerű emelkedéséből.

Tovább a cikkhez

Ma is gyengül a forint, hajszálnyira a 400-as euró

A váratlanul magas pénteki amerikai inflációs adat még a hétfő reggeli kereskedésben is igencsak érezteti a hatását: borús a hangulat a tőzsdéken és a devizapiacokon is, és emiatt a forint is hajszálnyira a kerek 400-as szintnél kezdte a hetet az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy nagyon közel járunk a forint történelmi mélypontjához, sőt a dollárral szemben ez ma hajnalban már meg  is született a 380-as szintnél.

Tovább a cikkhez

Beesett az OTP

A kereskedés kezdete után bő negyed órával már 4,1 százalékot esett az OTP jegyzése.

otp 41

Durva esés a kriptopiacon, teljes vagyonok égnek el

Jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken az elmúlt napokban, ez alól a kriptovaluták piaca sem képez kivételt, ahol a hétvége nagyon csúnya esést hozott. Ez ma tovább folytatódik, komoly mínuszba került a bitcoin árfolyama, közel két éve nem járt ennyire alacsonyan, ezzel együtt pedig a többi kriptoeszköz is nagyot esett.

Tovább a cikkhez

Hirtelen megütötték az OTP-t

Kimondottan rossz a hangulat a kontinens vezető börzéin, a magyar tőzsdét elsősorban az OTP-n keresztül adják a befektetők. A mai 5 százalékos eséssel a koronavírus-járvány berobbanása óta nem látott szintre esett a jegyzés.

Tovább a cikkhez

Nagy eséssel indul a nap Európa piacain

Esnek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 1,4 százalékkal került lejjebb, míg a CAC 1,6 százalékot esett, a FTSE 100 pedig 1 százalékot gyengült. A milánói börze és a spanyol tőzsde is lejjebb került a piacnyitásban.

dax 14

Esik a magyar tőzsde a nyitás után

Nagy eséssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 1,6 százalékos mínuszban van. A blue chipek kimondottan rosszul teljesítenek, az OTP 1,7 százalékot esett, míg a Mol 1,8 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,9 százalékos mínuszban van, a Magyar Telekom pedig fél százalékkal került lejjebb.

bux 15

Közel a 400-as euró

A váratlanul magas pénteki amerikai inflációs adat a mai kereskedésben is igencsak érezteti a hatását: borús a hangulat a tőzsdék mellett a devizapiacokon is, és emiatt a forint is hajszálnyira a kerek 400-as szintnél kezdte a hetet az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy nagyon közel járunk a forint történelmi mélypontjához,

eurhif

sőt a dollárral szemben ez ma hajnalban már meg  is született a 380-as szintnél.

usdhof

Zuhanás a kriptovalutáknál

Több vezető kriptoeszköznél jelentős esést láthattunk az elmúlt órákban, egyre többen beszélnek arról, hogy akár nagy szakadás is jöhet a bitcoinnál, illetve az altcoinoknál, mert az egyre magasabb infláció, illetve a várhatóan intenzív jegybanki kamatemelések „betehetnek” az egész eszközosztálynak.

btc

Közel 300 ezer részvényre vonatkozó opciólehívás a Duna Housenál

A BÉT oldalán közölte a társaság.

Tovább a cikkhez

Nagy eséssel indulhat a nap

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 2,7 százalékkal került lejjebb, a S&P 500 2,9 százalék mínuszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 3,6 százalék mínuszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszik, a Nikkei 3,17 százalékos mínuszban áll, a Hang Seng 3,91 százalékot esett.
  • Eséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 1,62 százalékot eshet, míg a FTSE 1,54 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Eséssel nyithatnak az amerikai tőzsdék is, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Dow Jones 1,18 százalék mínuszban nyithat, a S&P 500 1,63 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 2,1 százalék mínuszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza nem várunk fontos piacmozgató eseményt, külföldön is egyedül az áprilisi brit GDP-re érdemes figyelni (a briteknél havonta közzéteszik a legfontosabb gazdasági mutatót).

2022. június 13-19. makronaptár
Magyar makrogazdaság
június 14. kedd 9:00 KSH Ipar (második becslés) ápr.
június 14. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
június 15. szerda 8:30 MNB Statisztikai mérleg máj.
június 15. szerda 9:00 KSH Építőipar ápr.
június 16. csütörtök 9:00 MNB Egyhetes betéti tender (kamat)  
június 16. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
június 16. csütörtök 15:00 MNB Egyhetes betéti tender (elfogadott összeg)  
június 17. péntek 8:30 MNB Nemzetközi tartalékok máj.
Nemzetközi makrogazdaság
június 13. hétfő 8:00 UK GDP ápr.
június 14. kedd 8:00 Németo. Infláció (második becslés) máj.
június 14. kedd 14:30 USA Termelői árak máj.
június 15. szerda 4:00 Kína Kiskereskedelem máj.
június 15. szerda 4:00 Kína Ipar máj.
június 15. szerda 11:00 EU Ipar ápr.
június 16. szerda 14:30 USA Kiskereskedelem máj.
június 16. szerda 20:00 USA Fed kamatdöntés  
június 16. szerda 20:30 USA Jerome Powell sajtótájékoztatója  
június 17. csütörtök 11:00 EU Munkaerő-költség Q1
június 18. péntek 5:00 Japán BoJ kamatdöntés  
június 18. péntek 11:00 EU Infláció (felülvizsgált) máj.
június 18. péntek 17:00 USA Fed-jelentés  
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén -0,9 százalékos elmozdulással a FTSE index áll az élen, a sereghajtó 27,5 százalékos eséssel a Nasdaq index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Mol részvénye teljesített 5,6 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 47,2 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 61,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 31 392,79 -2,7% -4,6% -2,4% -13,6% -8,9% 47,6%
S&P 500 3 900,86 -2,9% -5,1% -2,5% -18,2% -8,0% 60,4%
Nasdaq 11 832,82 -3,6% -5,7% -4,2% -27,5% -15,2% 106,1%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 27 824,29 -1,5% 0,2% 6,3% -3,4% -3,9% 39,0%
Hang Seng 21 806,18 -0,3% 3,4% 11,1% -6,8% -24,1% -16,2%
CSI 300 4 238,99 1,5% 3,7% 8,1% -14,2% -19,6% 18,5%
Európai részvényindexek              
DAX 13 761,83 -3,1% -4,8% 1,7% -13,4% -11,6% 7,4%
CAC 6 187,23 -2,7% -4,6% 1,1% -13,5% -5,5% 16,7%
FTSE 7 317,52 -2,1% -2,9% 1,0% -0,9% 3,2% -2,8%
FTSE MIB 22 547,48 -5,2% -6,7% -2,3% -17,5% -12,1% 6,7%
IBEX 8 390,6 -3,7% -3,8% 3,1% -3,7% -8,1% -23,6%
Régiós részvényindexek              
BUX 38 950,67 -1,8% -5,7% -4,2% -23,2% -19,6% 10,0%
ATX 3 185,46 -4,0% -5,5% 5,2% -17,5% -8,9% -0,7%
PX 1 315,29 -2,2% -1,1% 1,3% -7,8% 11,5% 30,5%
WIG20 54 307,76 -2,0% -4,5% 0,7% -21,6% -18,3% -11,2%
Magyar blue chipek              
OTP 8 762 -1,6% -5,9% -12,4% -47,2% -47,5% -1,6%
Mol 2 662 -3,1% -6,3% -3,9% 5,6% 11,5% -4,5%
Richter 6 800 -0,9% -8,8% -0,1% -22,1% -16,2% -3,5%
Magyar Telekom 358 -2,5% -5,2% -10,4% -13,0% -15,4% -23,7%
Nyersanyagok              
WTI 121,51 0,0% 2,2% 21,8% 61,6% 72,9% 165,1%
Brent 122,07 -0,8% 1,8% 19,1% 55,7% 68,0% 152,4%
Arany 1 858,4 0,8% 0,1% 0,7% 2,0% -1,7% 46,8%
Ezüst 21,91 0,8% 0,0% 1,2% -5,8% -21,6% 27,3%
Devizák              
EURHUF 397,7500 0,6% 1,3% 4,7% 7,9% 15,0% 29,3%
USDHUF 377,7124 1,7% 3,2% 4,8% 16,5% 32,9% 37,3%
GBPHUF 465,8899 0,2% 2,0% 4,9% 6,0% 15,8% 33,0%
EURUSD 1,0531 -1,1% -1,8% -0,1% -7,4% -13,5% -5,8%
USDJPY 134,3100 0,0% 3,3% 3,1% 16,7% 22,5% 21,3%
GBPUSD 1,2342 -1,6% -1,4% 0,2% -8,9% -12,7% -3,1%
Kriptovaluták              
Bitcoin 29 055 -3,4% -2,1% -6,3% -37,1% -20,8% 929,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,16 3,8% 6,8% 5,4% 110,6% 116,5% 43,6%
10 éves német állampapírhozam 1,5 4,6% 18,8% 49,4% -938,5% -705,2% 464,3%
10 éves magyar állampapírhozam 7,7 1,6% 5,8% 0,5% 68,1% 165,5% 149,2%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: getty images

biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
orosz ukrán háború zászló