Portfolio signature

Új kedvenc részvénye lett a hazai alapkezelőknek, de mi lesz a forinttal?

Portfolio
A bizonytalanságok ellenére optimistábbá váltak a hazai alapkezelők a hazai részvénypiacra az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest és új kedvenc részvényük lett, a Richter – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elvégzett felméréséből. A forint esetén három hónapos időtávon jelentősebb gyengülést már nem várnak a felmérésben résztvevők, a következő egy évben viszont szinte bármi megtörténhet a válaszadók prognózisai szerint.

A júniusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A magyar tőzsde kilátásaival kapcsolatban valamelyest optimistábbak most a hazai alapkezelők, mint egy hónappal korábban, bár a többség továbbra is legfeljebb 5 százalékos elmozdulást jósol, már van olyan válaszadó, aki 15 százalék feletti emelkedést is el tud képzelni három hónapos időtávon a BUX indexre.

Az egy éves várakozásokkal kapcsolatban pedig még látványosabb a változás: 5 százalék feletti esést már senki sem vár a felmérésben résztvevők közül, és míg májusban senki sem jósolt 12 hónapos távlatra jelentősebb, 15 százalékot meghaladó erősödést, most van olyan alapkezelő, aki viszont már igen.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések