Előfizetői tartalom

Új kedvenc részvénye lett a hazai alapkezelőknek, de mi lesz a forinttal?

Portfolio
A bizonytalanságok ellenére optimistábbá váltak a hazai alapkezelők a hazai részvénypiacra az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest és új kedvenc részvényük lett, a Richter – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elvégzett felméréséből. A forint esetén három hónapos időtávon jelentősebb gyengülést már nem várnak a felmérésben résztvevők, a következő egy évben viszont szinte bármi megtörténhet a válaszadók prognózisai szerint.

A júniusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A magyar tőzsde kilátásaival kapcsolatban valamelyest optimistábbak most a hazai alapkezelők, mint egy hónappal korábban, bár a többség továbbra is legfeljebb 5 százalékos elmozdulást jósol, már van olyan válaszadó, aki 15 százalék feletti emelkedést is el tud képzelni három hónapos időtávon a BUX indexre.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az egy éves várakozásokkal kapcsolatban pedig még látványosabb a változás: 5 százalék feletti esést már senki sem vár a felmérésben résztvevők közül, és míg májusban senki sem jósolt 12 hónapos távlatra jelentősebb, 15 százalékot meghaladó erősödést, most van olyan alapkezelő, aki viszont már igen.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés