Előfizetői tartalom

Közel 1 milliárd eurós bírságtól menekült meg a Qualcomm

Portfolio
Győzedelmeskedett a Qualcomm, az Európai Unió Bírósága hatályon kívül helyezte a cégre korábban kiszabott 997 millió eurós büntetést, mondván, hogy az Európai Bizottság határozatában számos eljárási szabálytalanság érintette a vállalat védekezéshez való jogát. A bizottság akkori ítélete szerint az Apple-t a chipgyártó sarokba szorította egy 2011-es megállapodással, amely jelentős összegeket és kedvezményeket kínált, amennyiben a cég csak és kizárólag a vállalat által gyártott 4G chipeket vásárolja meg.

A chipgyártó ellen kiszabott bírságra még 2018-ban került sor egy hosszú uniós vizsgálat, és egy korábbi sikertelen vizsgálat után. Később, 2019-ben a Qualcomm egy második, 242 millió eurós büntetést is kapott, amiért feltételezések szerint szándékosan alacsonyan árazta egyes chipjeit, hogy ezzel kiszoríthassa kisebb riválisait a piacról. Annak ellenére, hogy az ítélet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés