Előfizetői tartalom

Németország feltőkésíti a Gazprom egykori német leányvállalatát

MTI
A német kormány több milliárd eurót kíván a Gazprom Germania vállalatba invesztálni, hogy megakadályozza a földgázipari vállalat csődjét és biztosítsa az ország gázellátását. A dpa német hírügynökség forrásai szerint a 9 és 10 milliárd euró közötti tőkeinjekciót a KfW állami fejlesztési bank közvetítésével hajtják végre. A Gazprom Germania már nem része a Gazpromnak, ugyanis április 1-jén leválasztották orosz állami anyavállalatától és Németország gázellátásának fenntartása érdekében Berlin állami kezelésbe vette.

A Gazprom Germania feltőkésítéséről a döntés azt követően született meg, hogy az orosz Gazprom bejelentette a Balti-tengeren átmenő Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül szállított földgáz mennyiségének a csökkentését. Az Északi Áramlat-1 a legnagyobb kapacitású orosz gázvezeték Németország felé. A szövetségi kormány (a befektetéssel) megtartja befolyását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés