Előfizetői tartalom

Szép pluszba lendültek az amerikai tőzsdék a jelentős kamatemelés mellett is

Portfolio
Mérsékelten emelkedtek szerdán a vezető nyugat-európai és amerikai tőzsdeindexek a megelőző napok komoly esése utáni természetes visszapattanás jegyében, illetve az EKB rendkívüli mai döntése segítségével, amely az eurózóna periféria országok kötvénypiacait segítheti. A piacokon azért ezzel együtt alapvetően inkább kivárás volt a jellemző a ma este magyar idő szerint 8-kor megérkezett Fed-döntés előtt. Aztán a jegybank bejelentette, hogy tényleg meglépte a 75 bázispontos kamatemelést, amire csapkodás indult a részvénypiacokon, majd a jegybankelnöki tájékoztató kezdete óta mínuszból jókora pluszba lendültek az indexek.

2022. június 15. 22:18 Megosztás Szép lett a vége A Powell által elmondott üzeneteket nyugtatónak, a kockázatvállalás szempontjából inkább bátorítónak értékelte összességében a piac és ezért végül a Dow Jones 1%-os, az S&P 1,5%-os, az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés