Előfizetői tartalom

Veszteséges lett az Opus Global első negyedéve

Portfolio
Az energetika szegmensnek köszönhetően jelentős bevétel-és EBITDA-növekedésről számolt be az Opus Global az első negyedévre, még úgy is, hogy a turizmus, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari üzletág veszteséget termelt. Bár a működés szintjén jelentős eredménynövekedés volt a cégcsoportnál a január-márciusi időszakban, a pénzügyi soron veszteséget könyvelt el, és az adófizetési kötelezettséggel együtt veszteségbe lökte az Opus Globalt az adózott eredmény szintjén. Az orosz-ukrán háború hatásai, az alapanyagárak és az energiaárak növekedése negatívan hat a vállalatra és jelentős bizonytalanságokat hordoz a kilátásokkal kapcsolatban - derül ki a gyorsjelentésből.

A negyedéves számok Nagyot ugrott az Opus Global működési bevétele és EBITDA-ja 2022 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest, ami elsősorban az energetika szegmensnek volt köszönhető, a bázisidőszakban ugyanis, a Titász és a Tigáz akvizíció lezárása előtt, az energetika gyakorlatilag egy üres divízió volt. Mostanra azonban az energetika a vállalat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái