Előfizetői tartalom

Lezajlott a származási garanciák első hazai tőzsdei aukciója

Portfolio
664 gigawattórányi villamosenergia-tanúsítvány kelt el a származási garanciák első hazai tőzsdei aukcióján, ez több mint 97 százaléka a tőzsdére bocsátott mennyiségnek. A MAVIR június 14-én a jogszabályi előírások alapján a HUPX felületén értékesítette a kötelező átvételi rendszerben (KÁT) támogatott villamos energiához kapcsolódó tanúsítványokat. A következő aukcióra június 27-én kerül majd sor, ezt követően negyedévente lesz lehetőség a származási garanciák kereskedésére.

A HUPX Csoport június 14-én indította el magyarországi szervezett származásigarancia-piacát, ahol az eladói oldalon elsőként a MAVIR értékesíthette a KÁT-rendszerben támogatásban részesülő, megújuló forrásból megtermelt villamos energiához kapcsolódó származási garanciákat. A származási garancia tanúsítványokat a villamos energia eredetének igazolására használják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés