Előfizetői tartalom

Államosíthatják a világ egyik legnagyobb olajcégét

Portfolio
A brazil energiaügyi minisztérium egy olyan törvényjavaslaton dolgozik, amely a részben állami tulajdonban lévő, tőzsdén jegyzett Petrobras privatizációját célozza, ugyanazon modell alapján, amelyet a kormány a hónap elején az Eletrobras privatizációjánál használt - közölte Lauro Jardim, az O Globo rovatvezetője, anélkül, hogy részletezte volna, honnan szerezte az információt.

A Petrobras-üzlethez Adolfo Sachsida energiaügyi miniszter az O Globo napilap szerint Jair Bolsonaro elnök jóváhagyására és egy kedvező politikai pillanatra vár. A miniszter úgy becsüli, hogy az üzemanyagárak múlt heti emelkedése segíthet ebben - áll a cikkben. A törvényjavaslatról a kongresszusnak is szavaznia kell. A Folha de S.Paulo újság megerősítette, hogy a törvényjavaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés