Előfizetői tartalom

A Nixon éra óta nem történt ehhez fogható az amerikai tőzsdéken, és még messze lehet a vége

Portfolio
Június végéig ugyan már csak 7 kereskedési nap maradt hátra, az S&P 500 az év eleje óta már 21 százalékos esésen van túl, ezzel egyidőben a magas inlfláció és a Fed egyre csak szigorodó monetáris politikájának együttese komoly recesszióba sodorhatja az amerikai gazdaságot, ami további esést vetíthet előre. A Bloomberg adatai szerint utoljára 1970-ben fordult elő, hogy ilyen nagy mértékben essen az amerikai index az év első 6 hónapjában.

A Societe Generale stratégája, Manish Kabra szerint egy, az 1970-es évekhez hasonló inflációs sokk következtében akár további 33 százalékkal, a 2 525 pontos szintekre is zuhanhat az S&P 500 értéke. Az 1970-es évek piaci körülményeivel párhuzamot vonva a legfontosabb figyelembe venni annak a kockázatát, hogy ha a befektetők elkezdenek hinni abban, hogy az infláció hosszabb ideig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés