Előfizetői tartalom

A süllyedő talaj miatt késhet Paks II.

Portfolio
A jelenlegi tervek szerint Paks II. egy aktív törésvonal fölé épülne. A Direkt36 kutatásai szerint az utóbbi időben a törésvonal problémája lett az atomerőmű engedélyezésének egyik legfontosabb kérdése. Ha ezt nem sikerül megnyugtatóan rendezni, akkor át kell helyezni Paks II.-t, ez pedig további késést okozhat a már most is csúszásban lévő projektnél.

Nagy problémát jelenthet Paks II. számára, hogy földtani kutatások alapján egy aktív törésvonalra épülne. A Direkt36 szerint ez utóbbi lett az atomerőmű engedélyeztetésének legfontosabb kérdése, amelyet ha nem sikerül rendezni, akkor át kell helyezni Paks II.-t. Az Országos Atomenergia Hivatalt az aggasztja, hogy az említett törésvonal két oldalán máshogyan süllyedhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés