binance
Üzlet

Nem mindennapi döntésre szánta rá magát a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje

Portfolio
A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének amerikai leányvállalata bejelentette, hogy lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kereskedési díj nélkül kereskedjenek bitcoinnal.

A Binance.US azt állítja, hogy az iparágban az egyik legalacsonyabb kereskedési díjat kínálja. A tőzsde jelenleg 0,1 százalékos spot kereskedési díjat számít fel 50 000 dollárnál kisebb kereskedési volumen esetén. Weboldala szerint a felhasználóknak annál alacsonyabb díjakat számít fel, minél többet kereskednek.

Úgy látjuk, hogy ez egy lehetőség arra, hogy forradalmasítsuk a díjak megközelítését az iparágunkban, növeljük a kriptóhoz való hozzáférést, és segítsük a piacunkat és ügyfeleinket a szükség idején

- mondta a Binance amerikai részlegének vezérigazgatója, Brian Shroder egy nyilatkozatban. Ez a legújabb példa arra, hogy a szervezetek - a hagyományos brókercégek és a digitális feltörekvők egyaránt - kedvezményeket kínálnak vagy megszüntetik a díjakat, hogy vonzzák az új befektetőket. Az alacsonyabb tranzakciós díjak ellensúlyozására egyes brókercégek a brókerszámlákról a nem befektetett ügyfélpénzeket banki termékekbe helyezték, mások pedig az ügyfélmegbízásokat az elektronikus kereskedő cégekhez, az úgynevezett market makerekhez irányították a "payment for orderflow" néven ismert gyakorlat keretében.

A 2019 szeptemberében indult BinanceUS a CoinGecko adatszolgáltató szerint a kereskedési volumen alapján az egyik legnagyobb kriptotőzsde. Áprilisban a vállalat több mint 200 millió dollárt vont be egy finanszírozási körben, amely a céget 4,5 milliárd dollárra értékelte. A finanszírozási körhöz olyan kockázati tőkecégek járultak hozzá, mint az RRE Ventures, a Foundation Capital, az Original Capital, a VanEck és a Circle Ventures.

A vállalat további pénzt szeretne szerezni stratégiai befektetőktől, konkrét célösszeg nélkül, az ügyet ismerő forrás szerint.

A bejelentés egy olyan időszakban érkezett, amikor a bitcoin és a főbb kriptovaluták óriási zuhanást szenvedtek el. Mivel a Federal Reserve tovább emeli a kamatlábakat az infláció megfékezése érdekében, a befektetők kerülni kezdték a spekulatív eszközöket, így a kriptovalutákat is. A csökkenő befektetői érdeklődés és a kereskedési volumen visszaesése néhány tőzsdét váratlanul ért. A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje a múlt héten közölte, hogy 18 százalékos létszámleépítést hajt végre, valamint a Crypto.com, egy szingapúri székhelyű kriptotőzsde szintén közölte, hogy 5 százalékos létszámleépítést eszközöl.

A bitcoin és az ether árfolyama 56 százalékkal, illetve 70 százalékkal esett idén. Eközben a teljes kriptoszektor piaci értéke a CoinMarketCap adatai szerint a mintegy 3 milliárd dolláros csúcsról 902 milliárd dollárra csökkent.

kripto

(WSJ)

Címlapkép: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg via Getty Images

covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj
arany
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
számla befizetés