Bitcoin
Üzlet

Nincs vége az összeomlásnak, akár 13 000 dollárig is zuhanhat a bitcoin árfolyama a stratéga szerint

Portfolio
Ian Harnett, az Absolute Strategy Research társalapítója szerint a múltbeli kripto ralik azt mutatják, hogy a bitcoin általában nagyjából 80 százalékot esik a korábban mért csúcsokról. Ez alapján szerinte a kriptopénz árfolyama akár 13 000 dollárig, egy kulcsfontosságú támaszszintig is eshet, ami 40 százalékra van a mostani árfolyamtól.

A múlt héten a Federal Reserve 75 bázisponttal emelte az irányadó hitelkamatlábat, ami 1994 óta a legnagyobb egyszeri emelés volt. A Fed döntését aztán Bank of England és a Svájci Nemzeti Bank hasonló lépései követték, és a jegybanki kamatemelések igencsak megviselte a digitális eszközöket. Az teljes kriptopiac értéke több mint 350 milliárd dollárt zuhant az elmúlt két hétben. Az első számú kriptovalutának számító bitcoin értékének több mint a felét veszítette el eddig az idei évben.

btc0621

Mi még mindig eladnánk az ilyen típusú kriptopénzeket ebben a környezetben

- mondta Ian Harnett, az Absolute Strategy Research társalapítója és befektetési igazgatója a CNBC Squawk Box Europe című műsorában kedden, aki szerint a kriptopénzek piaca nagyban függ a likviditástól. Harnett szerint a bitcoin nem valuta, nem árucikk, és bizonyosan nem értékőrző. A kriptoeszközökről alkotott pesszimista elképzeléseit magyarázva elmondta, hogy a bitcoin általában 80 százalékot esik a korábbi csúcsokról, ami azt jelenti, hogy a 69 000 dollárhoz közeli történelmi csúcshoz képest 13 000 dollárra eshet a bitcoin árfolyama.

Egy olyan világban, ahol bőséges a likviditás, a bitcoinhoz hasonló eszközök jól teljesítenek

- mondta Harnett, majd hozzátette, hogy amikor ezt a likviditást elveszik - márpedig a központi bankok jelenleg ezt teszik -, akkor azt látjuk, hogy ezek a piacok rendkívüli nyomás alá kerülnek. Az ultralaza monetáris poltika korszakában virágzó eszközök nyomás alá kerültek, miután az emelkedő kamatkörnyezet aggasztja a befektetőket.

A kriptopiac már a Fed múlt heti kamatemelése előtt is ingatag lábakon állt, részben a népszerű stablecoin, a terraUSD és testvér-tokenje, a luna 60 milliárd dolláros összeomlása borzolta a piaci hangulatot.

lunausdt

Arról, hogy milyen tényezők mozgatták a kriptopiacot az elmúlt időszakban, ebben a cikkünkben írtunk.

(CNBC)

Címlapkép: Andriy Onufriyenko

covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj
arany

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
számla befizetés