Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Több mint kétszer annyit érhet az Opus az Equilor szerint

Portfolio
Közzétette legfrissebb számait az Opus Global, melyeket az Equilor friss elemzésében értékelt. Az elemzőház nem változtatott a célárán és továbbra is vételre ajánlja a papírt, több mint 100 százalékos felértékelődési potenciál mellett.

Az Opus a tavalyi veszteség után pozitív működési EBIT-ről számolt be, de az adózás utáni eredmény még mindig negatív volt - írja az Equilor. A négy nagy szegmensből kettő veszteséges volt, különösen az élelmiszer szegmens jelentett jelentős veszteséget.

Az első negyedéves eredmények azt mutatják, hogy az energiaszegmens jelentős lökést adott a cégnek, mivel ez a szegmens érte el a legnagyobb működési eredményt és működési EBIT-et. Az Equilor kiemeli, hogy az éves összehasonlítás kissé félrevezető, mivel az energia szegmens tavaly nem volt a csoport része, azonban a konszolidáció nélkül az Opus továbbra is jelentős bevétel-növekedést, valamint számottevő veszteséget jelentett volna, mivel mind a turisztikai-, mind az élelmiszer szegmens megszenvedte a növekvő költségeket és a negatív pénzügyi teljesítményt.

Az első negyedéves jelentésben látott vegyes kommunikáció és a cég folyamatosan változó vezetése lehet az egyik oka annak, hogy a vállalat részvényei az utóbbi időben alulteljesítettek - írja az Equilor.

Az elemzőház nem változtatott a célárán, az továbbra is 353 forint. Ez a keddi záráshoz képest 106,4 százalékos felértékelődési potenciált feltételez. Ezzel együtt az Equilor vételre ajánlja az Opus részvényét.

Az Opus árfolyama idén 17 százalékkal került lejjebb, ezzel mérsékelten felülteljesíti a BUX indexet, melynek értéke 19,3 százalékkal csökkent.

opus

Címlapkép: BÉT

biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj

Holdblog Pénzzúzás

Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) eddig. Viszont...

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
orosz ukrán háború zászló