medve
Üzlet

A mostani zuhanás csak ízelítő volt ahhoz képest, ami ezek után a tőzsdéken jöhet

Portfolio
A vezető amerikai részvényindexet, az S&P 500-at ebben a hónapban széleskörű eladási hullám sújtotta, és a Morgan Stanley elemzői szerint az irányadó index valószínűleg még tovább zuhanhat, ha a gazdaság recesszióba kerül.

Egy friss elemzésben a Morgan Stanley stratégája Mike Wilson azt írja, hogy a gazdasági visszaesés kockázata jelentősen megnőtt, és az S&P 500 további 20 százalékot zuhanhat, ha a gazdasági növekedés megtorpan.

Wilson szerint a recesszió kockázata jelentősen megnőtt, tekintve a Fed inflációval kapcsolatos kényszerhelyzetét.

A szakember a következő egy évre 35 százalékos esélyt lát a recesszióra, ami jelentősen meghaladja a korábbi 20 százalékos becslését.

Az S&P 500 már az elmúlt hetekben is nagyot esett, mivel a vártnál magasabb infláció, az emelkedő kamatlábak, és a sötétülő gazdasági kilátások miatti aggodalmak továbbra is nyomasztják a piacot. Az S&P 500 körülbelül 21 százalékot esett idén, de Wilson szerint a piac valójában még nem árazta be a recesszió valós veszélyét.

Ha az amerikai gazdaság valóban zsugorodni kezd, akkor az S&P 500 valószínűleg meredeken zuhanni fog, körülbelül 3000 pontig - Wilson szerint a jelenlegi szintekhez képest mintegy 20 százalékos csökkenéssel.

spxjpm

Még ha a gazdaságnak sikerül is elkerülnie a recessziót, Wilson szerint az S&P 500 valószínűleg úgy is további 7-10 százalékot eshet a gyenge vállalati eredmények miatt.

Elismerjük, hogy már sok fájdalom érte a részvényeket ezen a medvepiacon. Ennek ellenére még nem lehetünk optimisták. A következő 3-6 hónapban elég gyenge kockázat/hozamra arányra számítunk, mivel a recessziós kockázat növekszik a nagyon makacs inflációs értékek mellett

- írta Wilson.

(Fox Business)

Címlapkép: Getty Images

Orosz útlevél
Puskák
Karikó Katalin
Maszk eldobva
Borscs
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
medve bear