Előfizetői tartalom

Itt a gázkrízis, kettes riasztási fokozat lép életbe Németországban!

Portfolio
Robert Habeck német gazdasági miniszter meghirdette a gázveszélyhelyzeti terv második szakaszát. Ennek oka az orosz gázszállítások június közepe óta tartó csökkenése és a magas gázpiaci árak, mondta Habeck csütörtökön Berlinben. A vonatkozó rendeletet először az Ukrajna elleni orosz támadás után aktiválták. Habeck március 30-án hirdette ki az első fokozatú, korai előrejelzési szintet, most pedig a másodikat. Arról, hogy rövidesen kihirdethetik a második vészhelyzeti szintet, már tegnap írtunk egy német lapértesülés alapján, igaz akkor még cáfolta a német gazdasági minisztérium ezt arra hivatkozva, hogy az újságíró félreértett valamit. A jelek szerint valóban, mert nem július 8-án, hanem már ma megtörtént ez a kihirdetés.

Németország csütörtökön az orosz szállítások visszaesésére válaszul elindította gázellátási vészhelyzeti tervének riasztási szakaszát, de nem engedte, hogy a közműszolgáltatók az emelkedő energiaköltségeket a fogyasztókra hárítsák. A második fázis életbe léptetése azóta képezi a találgatások tárgyát, hogy a Gazprom a múlt héten a kapacitás 40 százalékára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái