Előfizetői tartalom

Semmi sem dőlt el, katasztrofális összeomlás jöhet a tőzsdéken

Portfolio
Gőzerővel dübörög a medvepiac a tőzsdéken, nehány kisebb felpattanást leszámítva egyértelműen lefelé mutat az trend, de sok befektető már azt találgatja, hogy mikor jöhet végre a fordulat. Bár március és május közepén is láttunk egy-egy medvepiaci ralit, ezek utólag visszanézve hamis reménnyel szolgáltak a befektetők számára, és ugyan ezen a héten megint csak javult a hangulat a piacon, könnyen lehet, hogy még jóval tovább fog tartani az esés. A napokban számos nagy Wall Street-i elemzőház fogalmazott meg várakozásokat azzal kapcsolatban, hogy mégis meddig tarthat a mostani medvepiac, és kifejezetten rossz forgatókönyvek láttak napvilágot - ezeket gyűjtöttük össze. Egyesek szerint az irányadó amerikai részvényindex, az S&P 500 még további 20-30 százalékot zuhanhat a már eddig sem elhanyagolható, több mint 20 százalékos esés után.

A medvék SocGen A Societe Generale szerint az S&P 500 indexnek az év végéig további 24 százalékot kell esnie, ha az elmúlt 150 év pénzügyi-piaci történelméből következtetni lehet. A következő hat hónapban a januári csúcsról akár 40 százalékot zuhanhat az S&P 500 a mélypontig, ami a francia pénzintézet szerint 2,900 pontnál lenne. A cég által megadott tartomány felső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés