bull bear tőzsde
Üzlet

Szép pluszokban zártak az amerikai indexek

Portfolio
A reggel iránykereséssel indult az európai tőzsdéken, a nap során azonban egyre jobban erősödtek a vezető börzék, a jó hangulat a zárásra is kitartott. A csütörtöki naphoz hasonlóan folytatódott az emelkedés a tengerentúlon is, az amerikai indexek végül 3% feletti pluszban zártak.

3% feletti pluszok záráskor

A vásárlók záráskor is erősöbbek voltak, sőt, az utolsó órákban még rá is kapcsoltak. Az európai tőzsdék után így az amerikai piac is jelentős pluszban zárta a hét utolsó napját.

  • A Dow Jones 31 503 ponton zárt, ami 2,7%-os emelkedést jelent;
  • az S&P 500 index 3912 ponton, 3,1%.os pluszban zárt.
  • A Nasdaq ralizott a legnagyobbat, a 11 607 pontos záró 3,3%-kal haladta meg a tegnapit.

Kitartanak a pluszok az USA-ban

Továbbra is pluszban az amerikai indexek, a Dow Jones már 2,2% felett van, az S&P 500 index és a Nasdaq szintén 2,5% környéki pluszban jár.

Pluszos zárás Európában

A zárásra is kitartott a jó hangulat az európai börzéken, a francia CAC 3,2, a német DAX 1,5 százalékos pluszban zárta a napot. Esett viszont a magyar tőzsde, a BUX 0,5 százalékos mínuszban zárt.

Eséssel fejezte be a hetet a magyar tőzsde

Eséssel zárta a hetet magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül egyedül az OTP árfolyama emelkedett, a Mol, a Richter, és a Magyar Telekom részvényei egyaránt estek.

Tovább a cikkhez

Jelentős pluszban Európa

Az amerikai nyitást követően jelentősen javult a hangulat az európai börzéken. A francia CAC 3,3, a német DAX 1,9 százalékos pluszban van, esik viszont a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékos mínuszban van.

Három nap alatt 30 ezer megrendelést kapott legújabb elektromos SUV-jára a Li Auto

Az Egyesült Államokban jegyzett Li Auto részvényei jelentősen emelkedtek a pénteki kereskedésben, miután a kínai székhelyű elektromos járműgyártó közölte, hogy több mint 30 ezer megrendelés érkezett az L9 nevű SUV-jára mindössze 72 óra alatt, amióta az előfoglalások elérhetővé váltak.

Tovább a cikkhez

Pluszos nyitás a tengerentúlon

A tegnapi pluszos zárást követően ismét folytatódik az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 1,06, az S&P 500 1,11, a Nasdaq 1,37 százalékkal került feljebb a nyitást követő percekben.

sp500_0624

Semmi sem dőlt el, katasztrofális összeomlás jöhet a tőzsdéken

Gőzerővel dübörög a medvepiac a tőzsdéken, nehány kisebb felpattanást leszámítva egyértelműen lefelé mutat az trend, de sok befektető már azt találgatja, hogy mikor jöhet végre a fordulat. Bár március és május közepén is láttunk egy-egy medvepiaci ralit, ezek utólag visszanézve hamis reménnyel szolgáltak a befektetők számára, és ugyan ezen a héten megint csak javult a hangulat a piacon, könnyen lehet, hogy még jóval tovább fog tartani az esés. A napokban számos nagy Wall Street-i elemzőház fogalmazott meg várakozásokat azzal kapcsolatban, hogy mégis meddig tarthat a mostani medvepiac, és kifejezetten rossz forgatókönyvek láttak napvilágot - ezeket gyűjtöttük össze. Egyesek szerint az irányadó amerikai részvényindex, az S&P 500 még további 20-30 százalékot zuhanhat a már eddig sem elhanyagolható, több mint 20 százalékos esés után.

Tovább a cikkhez

Folytatódik az emelkedés Európában

Az amerikai piacnyitást megelőzően is folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken, a CAC már 2 százalék feletti pluszban van, és a DAX is erősödött, 1,1 százalékos emelkedésben van a német index. A korábbi 1 százalék feletti pluszt visszaadta a magyar tőzsde, stagnál a BUX.

Tovább bővül a BÉT Mentor Programja

A BÉT hazai középvállatok tőzsdei megjelenését elősegítő programjának, a Mentor Programnak a keretein belül idén 10 vállalat, összesen közel 340 millió forint értékben nyert el támogatást, ezzel jelentős lépést téve a tőzsdei bevezetés felé.

Tovább a cikkhez

Baljós jelek Németországból, mi történik a piacokon?

Alapvetően jó a hangulat az európai tőzsdéken, a német tőzsde azonban valamelyest nyomás alatt van. Az elmúlt napokban a kulcsszintekig romló BMI és ifo indexek után ma a növekvő kiskereskedői aggodalmak és az online kiskereskedelmi válllatok részvényei húzzák vissza a német tőzsdét.

Tovább a cikkhez

A baleset után még mindig takaréklángon az OMV schwechati finomítója, csak nyár végén jöhet a teljes újraindítás

Az OMV június 3-án jelentette be, hogy baleset történt a schwechati finomítójában, ahol április 19. óta tartanak a karbantartási munkák, két személy könnyebben megsérült, az incidens megrongálta a nyersolaj fő desztilláló egységét, a baleset miatt a finomító beindítása részben késik. Most egy update-et tett közzé a vállalat a finomítóban zajló helyreállítási munkákról.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt pluszban a magyar tőzsde

Az európai részvényindexekhez képest mérsékelt emelkedésben van a magyar tőzsde, a 4 hazai blue chip közül emelkedik a Mol, stagnál viszont az OTP és a Richter, csak a Magyar Telekom árfolyama esik.

Tovább a cikkhez

Elektromos autókat hív vissza a Toyota, mert egyszrűen kieshet a kerekük

A Toyota visszahív 2700 darabot az első sorozatgyártású, tisztán elektromos meghajtású járműveiből, mert aggályos, hogy a kerekek egyszerűen kieshetnek.

Tovább a cikkhez

Javul a hangulat

A reggeli iránykeresést követően felfelé vették az irányt az európai tőzsdék. A francia CAC 1,4 százalékot emelkedett, 1,2 százalékos emelkedéssel jól teljesít a magyar BUX, a német DAX mérsékelt, 0,7 százalékos pluszban van.

Korlátozások jönnek a magyar benzinkutakon - Reagált a Mol

Tegnap számoltunk be arról, hogy ma reggeltől már csak 50 litert lehet tankolni a magyar forgalmi rendszámú gépjárművekbe 480 forintos hatósági áron a Mol-kutakon. A hírre most reagált a Mol.

Tovább a cikkhez

További 2200 járatot töröl a Lufthansa

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa azt közölte, hogy a nyári szezon közepén további több mint 2000 járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon a létszámhiány miatt.

Tovább a cikkhez

Újabb szöget vertek be az elektromos cigaretták koporsójába

Az Egyesült Államok betiltja az ország egyik vezető e-cigarettás cége, a Juul által forgalmazott összes termék értékesítését. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi hivatal (FDA), közölte, hogy nem rendelkeznek elegendő adattal ahhoz, hogy biztosak legyenek abban, hogy a cég termékeinek forgalmazása megfelelőnek minősül a közegészségügy védelme szempontjából.

Tovább a cikkhez

Iránykeresés Európában

A nyitást követően minimális elmozdulásokat láthatunk az európai börzéken, egyaránt 0,6 százalékos pluszban van a francia CAC és a magyar BUX, stagnál a német DAX.

Emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde

A tegnapi mínuszos zárás után emelkedéssel kezdi a napot a magyar tőzsde, a blue chipek közül emelkedik a Richter, az OTP, és a Mol árfolyama is, egyedül a Magyar Telekom esik.

Tovább a cikkhez

Közös vállalatot hoz létre a Waberer's és a Magyar Posta

A Waberer’s és a Magyar Posta közös vállalatot hoz létre a logisztikai cég többségi és a posta kisebbségi részesedése mellett.

Tovább a cikkhez

Egy hét múlva megszűnik a DIGI Sport három tévécsatornája

Július 1-től megszűnik a DIGI Sport három tévécsatornája - írja a csakfoci.hu. A 4iG tulajdonában lévő DIGI cégcsoport adásai 13 éves működés után állhatnak le.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalék pluszban zárt, a S&P 500 1 százalék pluszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 1,5 százalékkal került feljebb.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 1,04 százalékos pluszban van, a Hang Seng 1,3 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 2,41 százalékos mínuszban van.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,85 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,33 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,01 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,68 százalékot emelkedhet, a S&P 500 0,84 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 1,05 százalékkal kerülhet feljebb.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza kereseti statisztikák érkeznek, jön egy japán inflációs adat, valamint a német Ifo-index is. Utóbbi szintén a várható lassulás miatt lesz érdekes, ez ugyanis a BMI-hez hasonlóan az első indikátorok egyike.

2022. június 20-26.  makronaptár
Magyar makrogazdaság
június 21. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
június 22. szerda 8:30 MNB Fizetési mérleg Q1
június 22. szerda 11:00 PM Részletes ÁHT máj.
június 23. csütörtök 9:00 MNB Egyhetes betéti tender (kamat)  
június 23. csütörtök 9:00 KSH Munkanélküliség máj.
június 23. csütörtök 15:00 MNB Egyhetes betéti tender (elfogadott összeg)  
június 24. péntek 9:00 KSH Keresetek ápr.
Nemzetközi makrogazdaság
június 20. hétfő 3:30 Kína PBoC kamatdöntés  
június 20. hétfő 8:00 Németo. Termelői árak máj.
június 22. szerda 1:50 Japán BoJ jegyzőkönyv  
június 22. szerda 8:00 UK Infláció máj.
június 22. szerda 15:30 USA Powell-meghallgatás  
június 22. szerda 16:00 EU Fogyasztói hangulat jún.
június 23. csütörtök 9:15 Franciao. BMI jún.
június 23. csütörtök 9:30 Németo. BMI jún.
június 23. csütörtök 10:00 EU BMI jún.
június 23. csütörtök 10:30 UK BMI jún.
június 23. csütörtök 15:45 USA BMI jún.
június 23. csütörtök 22:30 USA Banki stressz teszt  
június 24. péntek 1:30 Japán Infláció máj.
június 24. péntek 10:00 Németo. Ifo-index jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén -4,9 százalékos elmozdulással a FTSE index áll az élen, a sereghajtó 28,3 százalékos eséssel a Nasdaq index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Mol részvénye teljesített 16,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 49,7 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a Brent árfolyama már 42,5 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 30 677,36 0,6% 2,5% -3,8% -15,6% -9,4% 43,4%
S&P 500 3 795,73 1,0% 3,5% -4,5% -20,4% -10,5% 55,7%
Nasdaq 11 697,68 1,5% 5,1% -2,8% -28,3% -18,1% 101,6%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 26 171,25 0,1% -1,0% -3,1% -9,1% -9,4% 30,0%
Hang Seng 21 273,87 1,3% 2,1% 3,9% -9,1% -26,2% -17,1%
CSI 300 4 343,88 1,7% 2,2% 7,2% -12,1% -15,6% 19,9%
Európai részvényindexek              
DAX 12 912,59 -1,8% -1,0% -8,9% -18,7% -16,5% 1,4%
CAC 5 883,33 -0,6% 0,0% -7,5% -17,8% -10,2% 11,7%
FTSE 7 020,45 -1,0% -0,3% -6,6% -4,9% -0,8% -5,4%
FTSE MIB 21 615 -0,8% -0,5% -10,4% -21,0% -13,8% 3,7%
IBEX 8 106,4 -0,5% 0,4% -6,0% -7,0% -9,5% -23,7%
Régiós részvényindexek              
BUX 39 614 -1,1% 1,0% -8,8% -21,9% -18,5% 11,3%
ATX 2 915,44 -2,9% -3,3% -11,1% -24,5% -15,1% -4,7%
PX 1 278,65 -2,2% -0,6% -3,3% -10,3% 10,0% 30,4%
WIG20 52 274,01 -1,4% -2,0% -8,6% -24,6% -21,7% -14,3%
Magyar blue chipek              
OTP 8 354 -2,1% -1,7% -20,2% -49,7% -49,6% -9,5%
Mol 2 930 0,5% 1,0% 3,1% 16,3% 21,9% 7,9%
Richter 7 005 -2,4% 4,7% -8,6% -19,7% -14,5% -0,5%
Magyar Telekom 335,5 0,1% 0,0% -18,4% -18,5% -21,1% -28,6%
Nyersanyagok              
WTI 105,77 -1,8% -10,1% -6,4% 40,6% 44,7% 146,9%
Brent 111,72 0,0% -7,0% -1,6% 42,5% 48,4% 144,7%
Arany 1 841,05 0,1% 0,3% -0,7% 1,0% 2,9% 46,5%
Ezüst 21,29 -0,9% -2,5% -2,2% -8,5% -18,6% 27,6%
Devizák              
EURHUF 399,4750 0,9% -0,3% 4,4% 8,4% 13,8% 29,0%
USDHUF 379,4226 1,5% -0,6% 5,8% 17,1% 29,2% 37,2%
GBPHUF 465,6851 1,3% -0,3% 3,5% 6,0% 13,5% 32,4%
EURUSD 1,0529 -0,6% 0,3% -1,3% -7,4% -11,9% -6,0%
USDJPY 136,1300 0,0% 2,7% 6,6% 18,3% 22,9% 22,3%
GBPUSD 1,2274 -0,3% 0,0% -2,4% -9,4% -12,1% -3,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 21 093,42 5,7% 3,5% -27,5% -54,4% -37,3% 685,6%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,07 -2,7% -7,1% 7,0% 104,8% 106,5% 43,2%
10 éves német állampapírhozam 1,44 -11,5% -16,1% 39,9% -901,7% -740,6% 456,2%
10 éves magyar állampapírhozam 8,15 -3,7% -6,4% 17,1% 77,9% 182,0% 169,9%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Holland cég épített naperőműveket Magyarországon
europai-unio-zaszlo
nyaralás
kamionshutter
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Holland cég épített naperőműveket Magyarországon