Előfizetői tartalom

Napenergia: így teljesülhet egy évtizeddel korábban a 2040-es magyar cél

A példátlan energiapiaci helyzet, az orosz-ukrán háború és a klímaválság mind arra utal, hogy érdemes a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban és a legnagyobb mértékben fokozni a hazai, tiszta megújulóenergia-termelést. Magyarországon ez elsősorban a naperőmű kapacitás növekedésétől függ, és a hírek szerint a kormány fel is kívánja gyorsítani a hazai napenergia-beruházásokat. Megnéztük, milyen intézkedések történtek mostanában és várhatóak ezzel összefüggésben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még május 27-én Indiában beszélt arról, hogy a kormány a paksi atomerőmű bővítésén túl a napenergia-beruházásokat is fel kívánja gyorsítani, hogy 2030-ra a magyar villamosenergia-előállítás 90 százaléka karbonsemleges legyen. Ennek érdekében az ország csatlakozott az indiai, francia alapítású Nemzetközi Napenergia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés