Előfizetői tartalom

A járvány utáni újranyitás és kormányzati intézkedések is megtolták a Zwack eladásait

Portfolio
Kifejezetten erős volt a Zwack március végével zárult pénzügyi éve, a bevétel harmadával nőtt, a profit több mint duplájára emelkedett. Jól fogytak a prémium termékek és az újonnan bevezetett italok, de nem csak a cég saját, hanem forgalmazott termékeinek eladásai is jelentősen nőttek. A menedzsment kiemelte, hogy az értékesítés növekedésében az újranyitás miatti keresletélénkülés mellett meghatározó szerepet játszott a kormányzati intézkedések hatására a lakosság bizonyos csoportjainál felgyülemlett jelentős jövedelemtöbblet is. A vállalat a részvényeseknek összesen 3 milliárd forint osztalékot fizet.

Az éves beszámoló fontosabb részletei: Az árbevétel 24,3-ról 29 százalékkal 31,3 milliárd forintra emelkedett, a jövedéki adóval és népegészségügyi termékadóval korrigált nettó árbevétel 13,1-ről 35 százalékkal 17,7 milliárd forintra nőtt, a 17,7 milliárd forintból 15,7 milliárd forint, vagyis a teljes bevétel 89 százaléka Magyarországról származott, a fennmaradó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái