Előfizetői tartalom

Hatalmas lehetőség: ez a szektor lehet a következő évek nagy nyertese az elemző szerint

Portfolio
A Columbia Threadneedle vezető részvényelemzője, Dave Egan szerint a félvezető-részvények a további lehetséges esés ellenére jelentős potenciállal rendelkezhetnek az elkövetkezendő néhány évben. Véleménye szerint egyre több piacon, például az adatközpontokban, az autóiparban, az ipari felhasználásban és az egészségügyben is egyre több chipet alkalmaznak, a kereslet növekedésének köszönhetően pedig a SOX félvezető index akár meg is duplázódhat a következő néhány évben.

A félvezető-részvények idén - sok más szektorhoz hasonlóan - nagyot estek a gazdasággal kapcsolatos aggodalmak következtében. Az is aggasztotta emellett a befektetőket, hogy a második negyedévben vegyes előrejelzések érkeztek, valamint felmerült, hogy ezeknek a cégeknek az ügyfelei talán túlvásárolhatták magukat az ellátási lánc problémáival párhuzamosan. Amíg az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés