Előfizetői tartalom

Legendás irodát zár be a Tesla, további elbocsátások jönnek

Portfolio
A Tesla kedden közölte dolgozóival, hogy bezárják a kaliforniai San Mateo-i irodájukat, ezzel 200 munkahelyet megszüntetve. A döntésre takarékossági okokból került sor azután, hogy Elon Musk nemrég bejelentette, rossz érzése van a gazdaság jövőjével kapcsolatban. Az ügyet jól ismerők szerint a dolgozókkal már közölték a döntést, egy részük azonban továbbra is a vállalat alkalmazottja maradhat, a Wall Street Journal információi szerint egy másik irodába helyezhetik át őket. A szilícium-völgyi iroda többek között hozzájárult a Tesla forradalmi vezetéstámogató rendszerének, az Autopilotnak a kifejlesztéséhez is.

Annak ellenére, hogy ez a vállalat első ilyen típusú bejelentése, Musk szavaiból ítélve könnyen elképzelhető, hogy nem az utolsó. A vezetőségnek állítólag kiadta, hogy világszerte szüneteltessék a munkaerőfelvételt, és noha a mostani leépítés főként az órabérben dolgozókat érinti, Musk egy múlt heti interjúban elmondta, további órabéreseket tervez felvenni az elektromos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái