Előfizetői tartalom

Részletfizetés vagy áruhitel? Könnyen hitelcsapda lehet a BNPL-őrület vége

Portfolio
A BNPL egy halasztott fizetéses szolgáltatás, nagyon sokban hasonlít a hagyományos áruhitelekhez. Amiben különbözik, hogy az online kereskedők felületeibe van ágyazva, rövidebb futamidőre általában ingyenes, és hosszabb távon is kedvező kamatért lehet igénybe venni. Kényelmes, egykattintásos konstrukció, és csak egy könnyített hitelminősítés kell csak hozzá, ellenben van, ahol a szabályozó már felfigyelt rá, mert könnyű vele túlvállalni magunkat, azaz hitelcsapdába esni - mondta Tonács Attila, a Portfolio Pénzügy rovatának elemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének keddi adásában.

A BNPL (Buy Now, Pay Later) vonzó opció a vásárlók számára, mivel segítségével részletekben lehet megvenni termékeket, szolgáltatásokat jellemzően netes kereskedőknél - nyilatkozta Tonács Attila, lapunk Pénzügy rovatának elemzője a Portfolio Checklist keddi adásában. Hozzátette: ezek a cégek főleg késedelmi díjakból és a kereskedőktől beszedett jutalékból tartják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés