Előfizetői tartalom

Sikeresnek értékeli a kormány a klímavédelmi megállapodásokat

Portfolio
Eredményesen zárultak a brüsszeli tárgyalások, az uniós tagországok környezetvédelmi miniszterei megegyeztek öt klímavédelmi javaslatról. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Környezetvédelmi Tanács ülését követően elmondta, hogy a tagállami körben elfogadott jogszabálycsomag megfelel Magyarország érdekeinek, a bekerült garanciális elemek hosszú távon is biztosítják a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzését és a hazai ipar versenyképességét.

Az elfogadott uniós klímavédelmi csomag lehetővé teszi, hogy az Európai Unió 2030-ra 55 százalékkal tudja csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást az 1990-es szinthez képest. Magyarország 2020-ig eddig 34 százalékkal csökkentette a kibocsátását a 30 évvel korábbi szinthez képest. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 07. Atom vagy nap, széntüzelés vagy drágább tiszta energia?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés