Előfizetői tartalom

Újabb csúnya lefordulás a tőzsdéken - Hol lesz az alja?

Portfolio
Világszerte azt találgatják a befektetők, hogy vajon mikor lehet vége a medvepiacnak, és mikor érdemes újra agresszíven pozíciókat felvenni a vételi oldalon. Bár az elmúlt egy hétben azért lehetett látni egy egészen szép emelkedést az amerikai tőzsdéken, tegnap csúnya lefordulás jött, és a hosszabb távú trend is egyelőre lefelé mutat. A Wall Street-i profik ennek ellenére nem egyöntetűen pesszimisták, a DWS Group szerint a mostani szintekről már valószínűleg nem fog sokat esni az S&P 500, a CFRA Research pedig a félidős amerikai választásokra hivatkozva amellett érvelt, hogy a vezető amerikai benchmark jóval feljebb zárhatja az évet, majd jövőre további emelkedés jöhet.

Wells Fargo

Amikor az S&P 500 június 13-án hivatalosan is medvepiacra került, és több mint 20 százalékot esett a legutóbbi csúcshoz képest, kirobban a vita, hogy a befektetők érdemes-e inkább kivárni, vagy gondolkozzanak el a mélyponton való vásárláson.

A megütött részvények csábítónak tűnhetnek a befektetők számára, de a Wells Fargo elemzői kedden arra figyelmeztettek, hogy a "piacnak okozott technikai károk” helyreállítása valószínűleg időbe fog telni.

Véleményük megalapozásához a csapat a II. világháború óta 11 korábbi S&P 500 medvepiacot vizsgált meg, és úgy találták, hogy a lejtmenet átlagosan 16 hónapig tartott (lásd a lenti grafikont), és 35,1 százalékos negatív medvepiaci hozamot eredményezett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés