Előfizetői tartalom

Kiderült, mi az egyik legnagyobb gátja az elektronikus fizetések terjedésének

Portfolio
Az MNB megvizsgálta a hazai elektronikus fizetési szokásokat, a felmérésük szerint 2020-ban már a felnőtt lakosság 80 százaléka vette igénybe az elektronikus fizetési lehetőségeket. A részletes elemzés szerint egy jól körülhatárolható csoportnak igenis az elektronikus fizetések árazásával van baja, azaz túl drágának tartják a banki szolgáltatást, ezért nem fizetnek elektronikusan. Illetve továbbra is az egyik legnagyobb gondot a készpénzben jelentkező jövedelem jelenti az elektronikus fizetések további térhódítása előtt.

Banking Technology 2022 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio október 6-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Az MNB a Fizetési Rendszer Jelentés c. évente kiadott jelentésében mutatta be a 2020-as adatokkal készített elemzését a hazai elektronikus fizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés