Előfizetői tartalom

Amerika a végére összekapta magát

Portfolio
A recessziótól való félelem továbbra is jelentős ingadozásokat és bizonytalanságot okoz a globális részvénypiacokon, ma éppen lefelé vették az irányt a vezető börzék Európában, miközben az euró 19 éves mélypontra esett a dollárral szemben, a forint pedig mindkét vezető devizával szemben esik ma. Az MNB múlt heti kamatemelése, a monetáris eszköztár egyszerűbbé tétele, illetve a szigorú hangnem úgy tűnik, hogy csak átmenetileg erősítették a forintot, a befektetőket továbbra is aggasztják a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos bizonytalanságok (EU-vita az uniós forrásokról, kivetett különadók, rendeleti kormányzás), illetve a nagy folyó fizetési mérleghiány, amit csak súlyosbít a gyenge forint és a magas energiaár környezet és mindez együtt helyez nyomást a forint árfolyamára. A központi bankok a növekvő infláció megfékezése érdekében egyre szigorítják a monetáris politikáikat, ezzel kapcsolatban holnap érkezik majd egy fontos adat, a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve adhat további iránymutatást az amerikai jegybank továbbiakban várható lépéseiről. A tengerentúli tőzsdéken is eséssel indult a nap, zárására viszont sikerült szépíteni, a legnagyobb erősödést a Nasdaq produkálta.

2022. július 05. 22:15 A nap végére előkerültek a vevők Amerikában Bár gyengén kezdték a keddi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, a nap végére az S&P 500 és a Nasdaq értéke is erősödött. Előbbi értéke 0,2 százalékot, míg utóbbi értéke közel 1,8 százalékot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái