Előfizetői tartalom

Amerika ejtheti a kínai vámokat, de miért is jó ez a technológiai szektornak?

Portfolio
Az USA fontolgatja a Donald Trump által még 2018-ban kivetett vámok elengedését. A fő érv, hogy az intézkedés enyhíthetné az amerikai fogyasztói árakra nehezedő nyomást, azonban amennyiben Joe Biden mégis eltörölné a kínai vámokat, úgy a döntésnek az infláción kívül olyan dolgokra is hatása lenne, mint például a kínai ellátási láncokkal rendelkező technológiai cégek.

A közgazdászok úgy látják, hogy az intézkedés körülbelül 0,3 százalékkal csökkenthetné az inflációs rátát, ami nem sok annak függvényében, hogy az infláció 40 éves csúcson, 8 százalék felett van. Jó hír lehet azonban az olyan technológiai cégeknek, akiket különösen sújtottak az utóbbi években a kiszabott vámok. Janet Yellen pénzügyminiszter kedden beszélt Liu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés