Előfizetői tartalom

Közel lehet a tőzsdei rémálom vége? Megjelent egy biztató jel

Portfolio
Aki a tőzsdék esésére játszott idén, vagyis shortolta a piacot, az nagyot tudott kaszálni egyes szektorokon. A növekedési részvényeket a kamatemelési félelmek miatt például csúnyan megbüntették a befektetők, de lényegében az első félévben csak az energiaszektor tudott emelkedni (ha az S&P 500 alindexeit nézzük), viszont az elmúlt hetekben a recessziós félelmek miatt már ezeket a papírokat is csúnyán elkezdték adni. Persze már jó ideje azt találgatják a befektetők, hogy mikor lehet vége az esésnek, és most a bikák kaphatnak is egy kis muníciót, hiszen az amerikai tőzsdéken a shortolt részvények volumene jelentős lassulást mutatott a múlt hónapban, vagyis mostanra jóval kesebben lettek, aki hajlandó agresszíven fogadni a további esésre.

Egyre óvatosabbak a shortosok A shortosok egyre kevésbé pozícionálnak a további várható tőzsdei esésre. Az S3 Partners technológiai és adatelemző vállalat szerint júniusban 20 milliárd dollárral nőtt a shortolás összértéke az Egyesült Államokban. Ez jelentősen elmaradt a májusi 61 milliárd dolláros növekedéstől, és kevesebb, mint a legtöbb idei hónapban. A shortosok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái