Előfizetői tartalom

Szétverik a forintot, szárnyal a dollár, új mélyponton az OTP

Portfolio
Egymás után éri el az újabb és újabb történelmi mélypontokat a forint az euróval és a dollárral szemben, előbbinél már 413 fölött vagyunk, utóbbi jegyzése pedig meghaladja a 405 forintot. Eközben a magyar tőzsde ugyan stagnál ma, egyet hátra lépve látszik, hogy jelentősen megszenvedték a mögöttünk álló időszakot a magyar részvények, főként az OTP, melynek árfolyama ma is lokális mélypontra került. Ez azt jelenti, hogy azokon a szinteken kereskednek most a bankpapírral, amelyeken a koronavírus miatt kialakult pánikeladási hullámban járt az árfolyam.

Szárnyakat kapott a dollár Az elmúlt két nap erőteljes hangulatromlása elsősorban a fokozódó recessziós kockázatokkal magyarázható. A befektetők egyre nagyobb része hisz abban, hogy a fejlett gazdaságok nagy része recesszióba csúszik a következő időszakban, erre erősítettek rá az utóbbi napokban a vártnál gyengébb európai beszerzési menedzserindex-adatok. Az általános...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés