Előfizetői tartalom

Hirtelen fordulat az olajpiacon, kilőttek az árak

Portfolio
Tegnap ugyancsak rövid időre, de újra 100 dollár alá estek az olajárak, nagyon úgy tűnt, megtörhet a hosszú ideje tartó menetelés. Az utóbbi időben erősödő recessziós félelmek nagyban hozzájárultak az árak közel 20 százalékos csökkenéséhez, a mai nap azonban számos olyan hír látott napvilágot, amelyek jelenetős árfelhajtó hatással voltak az olaj világpiaci árára, és ennek megfelelően el is pattantak az árak.

Bár inkább a pesszimistáknak kedvez, hogy az amerikai nyersolajkészletek némileg váratlanul, 3,8 millió hordóval nőttek a múlt héten, azonban az öröm úgy néz ki elég korainak bizonyult, hiszen 220 milliárd dolláros kínai gazdaságösztönző intézkedésekről érkeztek hírek, ami azt jelentheti, hogy a kínai kereslet jelentős mértékben nőhet. Egy másik, szintén ma napvilágot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés