Előfizetői tartalom

Szépen hízik a magyar fintech szektor: a profit és a bevétel is megugrott

Portfolio
Tovább bővült a hazai fintech ökoszisztéma, 2020-ban már 146 darab fintech tevékenységgel foglalkozó, aktívan működő vállalat volt Magyarországon – állapítja meg az MNB a 2022-es Fintech és Digitalizációs jelentésében. Az alapvetően továbbra is B2B üzelti modellben működő szektor jövedelmezősége és árbevétele a szereplők kétharmadánál 2020-ban is nőtt.

Az aktív fintech tevékenységgel foglalkozó cégek száma több okból is emelkedett: újonnan alapított fintech startup-ok és nemzetközi szereplők leányvállalatai jelentek meg a piacon, illetve régebb óta, de korábban csak más területen működő cégek váltak aktívvá fintech területen is. Forrás: MNB A jelentésben kiemelik, a magyarországi fintech ökoszisztéma továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés