Előfizetői tartalom

8000 forint alá esett az OTP, egyre közelebb a Covid-mélypont

Portfolio
Újra 8000 forint alá esett ma az OTP árfolyama, ezzel pedig egyre közelebb került a koronavírus-mélyponthoz. A mai esés beleilleszkedik a nemzetközi trendekbe, alapvetően elromlott a nemzetközi tőkepiaci hangulat, nem kímélik a bankrészvényeket, de ma a forint is jelentősen gyengült, így általánosságban elmondható, hogy nyomás alá kerültek a magyar eszközik.

Miközben tavaly november elején még történelmi csúcson, 19 590 forinton állt az OTP, főként az orosz-ukrán háború, és az OTP oroszországi és ukrajnai kitettsége miatt nagyot esett az árfolyam, és bár az idén márciusi mélypontról még nagyot pattant az árfolyam, azóta egyértelműen csökkenő trendben halad, most pedig újra a lélektani szempontból fontos 8 000 forintos szint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés