Előfizetői tartalom

Elbukott a világ legnagyobb üres cége, visszaadják a befektetők pénzét

Portfolio
A milliárdos befektető William Ackman 4 milliárd dollárt gyűjtött össze az eddigi legnagyobb SPAC-be, most azonban azt közölte a befektetőkkel, hogy visszaadja az összeget, miután nem talált megfelelő társaságot, amelyet fúzióval a tőzsdére vihetne. A fejlemény komoly visszaesést jelent a neves fedezeti alapkezelő számára, mivel eredetileg már tavaly azt tervezték, hogy a vállalat részesedést szerez a Universal Music Groupban.

Ackman a részvényeseknek hétfőn küldött levelében számos olyan tényezőt emelt ki, köztük a kedvezőtlen piaci feltételeket és a hagyományos tőzsdei bevezetések (IPO-k) erős versenyét is, amelyek meghiúsították SPAC-jének beolvasztására alkalmas vállalat megtalálására irányuló erőfeszítéseit. A jó minőségű és nyereséges, tartósan növekvő vállalatok általában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés