befektető tőzsde este árfolyam getty stock
Üzlet

Mínuszos zárás Amerikában az inflációs adat után

Portfolio
Az elmúlt két nap esése után tovább nőtt a nyomás a vezető részvényindexeken, miután Amerikából a vártnál sokkal rosszabb inflációs adatok érkeztek. Európában jelentősen elromlott a hangulat, és Amerikában is komoly mínuszban nyitottak a vezető részvényindexek. A késő délutáni órákban kezdtek megnyugodni a kedélyek az amerikai tőzsdéken, de a napot végül csökkenéssel fejezték be a vezető indexek.

Eséssel zárt Amerika

Eséssel zárták végül a szerdai kereskedést az irányadó amerikai indexek, folytatva a heti sorozatot, a Dow 0,7 százalékkal, az S&P 500 0,5 százalékkal, a Nasdaq 0,2 százalékkal került lejjebb.

Vegyesen állnak az amerikai indexek

Lassan magukhoz térnek az amerikai inflációs adat okozta sokkból az amerikai tőzsdék, az irányadó indexek már vegyes elmozdulásokat mutatnak:

  • a Dow 0,3 százalékos mínuszban áll, 30 887 ponton
  • az S&P 500 stagnál, 3817 ponton
  • a Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett, 11 292 pontig.

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Mínuszos lett a zárás a vezető nyugat-európai tőzsdéken, a DAX 1,2 százalékos, a CAC-40 0,7 százalékos, a FTSE-100 szintén 0,7 százalékos csökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

Jó napot zárt a magyar tőzsde

A nemzetközi hangulattal ellentétben jó hangulatban telt a kereskedés a magyar tőzsdén, a blue chipek közül a nap sztárja a Richter volt, stagnált az OTP, minimális eséssel zárt a MOL, és a Magyar Telekom.

Tovább a cikkhez

Újabb kínai elektromosautó-gyártó megy tőzsdére

A kínai autógyártó Chijet Motor megállapodott abban, hogy az Egyesült Államokban tőzsdére lép a Deep Medicine Acquisition nevű üres vállalattal való egyesülés révén, amelynek értéke elérheti a 2,55 milliárd dollárt - közölték a vállalatok szerdán.

Tovább a cikkhez

Fordulat Amerikában

A mínuszos nyitást követően emelkednek a vezető amerikai részvényindexek, a Nasdaq már 0,3 százalékos pluszban van. Az S&P 500 mindössze 0,2, a Dow Jones 0,6 százalékos mínuszban van.

dowjones

Európában nem javul a helyzet

Továbbra is jelentős mínuszban vannak a vezető európai részvényindexek, az esést a DAX vezeti 2 százalékos mínusszal. A magyar tőzsde továbbra is a legjobban teljesít, a jelentős szembeszél ellenére 1,1 százalékos pluszban van a BUX.

Megtorpant az esés

A mínuszos nyitást követően némiképp emelkedni tudott az S&P 500, a Dow Jones, és a Nasdaq is. Jelenleg mind 3 részvényindex 1 százalékos mínuszban áll.

sp500nyitas

A Richter a nap sztárja a magyar tőzsdén

A gyógyszergyártó részvényei 3,7 százalékos pluszban vannak, miután a vállalat vezérigazgatója, Orbán Gábor a Bloombergnek tett nyilatkozatában elmondta, hogy a Richter jó úton halad, hogy a vártnál jobban átvészelje a geopolitikai megrázkódtatásokat.

richter

Minden esik, a magyar tőzsde meg emelkedik - Mi történt?

Meredek esésbe kezdtek az európai tőzsdék az amerikai inflációs adatra és az amerikai indexek is vaskos mínusszal nyitottak, hatalmas a csapkodás a részvénypiacokon. Eközben a magyar tőzsde tartja magát, a BUX azon kevés európai részvényindexek közé tartozik, amely emelkedik ma.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitott Amerika

Az S&P 500, 1,3, a Nasdaq 1,8, a Dow Jones 0,9 százalékos esésben van a nyitást követően.

usanyito0713

Folytatódik az olajárak esése

A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára ismét 100 dollár alá került, a recessziós félelmek, és a dollár szárnyalásának következtében tovább fokozódik az olajárakra nehezedő nyomás.

brent98

Lefordultak a tőzsdék

A vártnál rosszabb inflációs adatot követően jelentős mínuszba fordultak az európai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a DAX 1,8, a CAC 1,7, az FTSE pedig 1,3 százalékos mínuszban van.

Az amerikai határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a Nasdaq 2,5, az S&P 500 1,8, a Dow Jones pedig 1,3 százalék körüli mínuszban nyithat.

dax15

Történelmi pillanat: most volt meg az euró-dollár paritás!

Az elmúlt percekben paritásig erősödött a dollár az euróval szemben, 0,99981 volt az árfolyam alja. A vártnál magasabb amerikai inflációs adat lökött megint egyet a dolláron, ez további muníció lehet a Fednek a nagyobb kamatemelésre.

Tovább a cikkhez

41 éve nem volt ilyen magas az infláció Amerikában, erősödik a dollár

A vártnál rosszabb inflációs adatokat követően jelentősen erősödik a dollár, és ismét paritás közelébe került az euróval szemben.

eurusd0713

Kibocsátották az OTP Bank első zöldkötvényeit

Ahogy a múlt héten már beharangozták, az OTP Bank 400 millió euró össznévértékű zöldkötvényeket bocsátott ki mai értéknappal.

Tovább a cikkhez

Elszabadult a lavina a kriptopiacon, sorra temeti maga alá az áldozatokat

Az idei évben a bitcoin és más kriptovaluták árfolyama durva esést szenvedett el, amely feltárt bizonyos, az iparágat érintő problémákat. A különböző projektek és vállalatok szoros összefonódása azt eredményezte, hogy az egyik alapvető komponens kiesése lavinát indított el, ami a láncolat több szemén végigsöpört. A láncreakció olyan mértéket öltött, hogy kriptotőzsdék szüneteltették a kifizetéseket, az ügyfelek nem jutottak hozzá a pénzükhöz, és végső soron cégek mentek csődbe.

Tovább a cikkhez

Esésben az európai börzék, a magyar tőzsde üdítő kivétel

Mind a 4 hazai blue chip árfolyama emelkedik.

Tovább a cikkhez

Javult a hangulat, továbbra sincs irány

A reggeli esést követően némiképp javult a hangulat Európában, a német DAX 0,7, a francia CAC 0,4 százalékos mínuszban van, a legjobban a magyar tőzsde teljesít ma, 1,3 százalékos pluszban van a BUX.

Újra 100 dollár alatt az olajár - Meddig eshet még?

Az elmúlt napokban ellentmondásos hírek jelentek meg az olajárak várható alakulásáról, ahogy arról tegnap a Portfolio is beszámolt, a mostani esés hátterében az Energia Információs Ügynökség (EIA) friss előrejelzése áll, melyben csökkentették az idei és jövő évi olajár-előrejelzést.

Tovább a cikkhez

Energiaválság: államosíthatják az egyik legnagyobb energiacéget Franciaországban

Az EDF kérelmezte a részvényeivel való kereskedés felfüggesztését. Az ügy hátterében a vállalat államosítása állhat.

Tovább a cikkhez

Fordulat a Richternél, az ukrajnai háború ellenére tarthatók a korábbi tervek

A Richter jó úton halad, hogy a vártnál jobban átvészeli a geopolitikai megrázkódtatásokat, nyilatkozta a vállalat vezérigazgatója, Orbán Gábor a Bloombergnek. A cég vezetői még február végén, a háború kitörése után lettek óvatosabbak/pesszimistábbak az idei kilátásokkal kapcsolatban, a mostani interjúban azonban a Richter vezérigazgatója már optimistábban nyilatkozott, azt mondta, hogy olyan helyzetben van a Richter, hogy teljesíteni tudja az eredeti üzleti tervet.

Tovább a cikkhez

Az MNB felfüggesztette a FuturAqua részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalát

A Magyar Nemzeti Bank felfüggesztette a FuturAqua Nyrt. alaptőke-emelés során kibocsátandó részvényeinek forgalomba hozatalát és 5 millió forint összegű felügyeleti bírságot szabott ki, mivel a társaság nem tett eleget a nyilvános forgalomba hozatal során alkalmazandó jogszabályi előírásoknak - jelentette be szerdán a jegybank.

Tovább a cikkhez

Lefordulás Európában

A tegnapi mérsékelt emelkedést követően újra mínuszba fordultak az európai tőzsdék, a német DAX 1, a francia CAC 0,6 százalékos mínuszban van, ehhez képest jól teljesít a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékos pluszban van.

Mínuszos nyitás Európában

Esésben nyitottak a vezető európai részvényindexek, a DAX 0,8, a CAC és az FTSE 0,5 százalékos esésben van a nyitást követően.

dax0713

Emelkedéssel kezdi a napot a magyar tőzsde

Mind a 4 hazai blue chip árfolyama emelkedik.

Tovább a cikkhez

Itt az ország, ahol a kormány megtámasztja a részvénypiacot

Nagyot emelkedett ma a tajvani tőzsde, miután a Nemzeti Pénzügyi Stabilizációs Alap 2020 után újra felhatalmazást kapott a helyi részvények támogatására.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6 százalékkal került lejjebb, a S&P 500 0,9 százalék mínuszban zárt, míg a Nasdaq 1 százalékot esett.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,44 százalékot emelkedett, a Hang Seng 0,17 százalékos pluszban van, míg a CSI 300 0,21 százalékos mínuszban áll.
  • Kedvezőtlen nyitást jeleznek előre az európai határidős részvényindexek, a DAX 0,6 százalék mínuszban nyithat, a CAC 0,54 százalékot eshet, míg a FTSE 0,86 százalékkal kerülhet lejjebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,19 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,2 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,26 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

2022. július 11-16.  makronaptár
Magyar makrogazdaság
július 12. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
július 12. kedd 14:00 MNB A Monetáris Tanács ülése  
július 13. szerda 9:00 KSH Ipar (második becslés) máj.
július 14. csütörtök 9:00 MNB Egyhetes betéti tender (kamat)  
július 14. csütörtök 8:30 MNB Előzetes statisztikai mérleg jún.
július 14. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
július 14. csütörtök 15:00 MNB Egyhetes betéti tender (elfogadott összeg)  
július 15. péntek 9:00 KSH Építőipar máj.
Nemzetközi makrogazdaság
július 12. kedd 11:00 Németo. ZEW hangulatindex jún.
július 13. szerda 4:00 Kína Külkereskedelem jún.
július 13. szerda 8:00 UK Külkereskedelem máj.
július 13. szerda 8:00 UK Ipar máj.
július 13. szerda 8:00 Németo. Infláció jún.
július 13. szerda 11:00 EU Ipar máj.
július 13. szerda 14:30 USA Infláció jún.
július 13. szerda 20:00 USA Fed Bézs Könyv  
július 14. csütörtök 14:30 USA Termelői árak jún.
július 15. péntek 4:00 Kína GDP Q2
július 15. péntek 4:00 Kína Ipar jún.
július 15. péntek 4:00 Kína Kiskereskedelem jún.
július 15. péntek 14:30 USA Kiskereskedelem jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén -2,4 százalékos elmozdulással a FTSE index áll az élen, a sereghajtó 28,0 százalékos eséssel a Nasdaq index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Mol részvénye teljesített 12,9 százalékos emelkedéssel, a sor végén az OTP papírja áll 51,8 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta a WTI árfolyama már 30,0 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 30 981,33 -0,6% 0,0% -1,3% -14,7% -11,5% 43,9%
S&P 500 3 818,8 -0,9% -0,3% -2,1% -19,9% -12,9% 56,3%
Nasdaq 11 744,99 -1,0% -0,3% -0,7% -28,0% -21,1% 103,2%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 26 336,66 -1,8% -0,3% -5,3% -8,5% -7,8% 31,0%
Hang Seng 20 844,74 -1,3% -4,6% -4,4% -10,9% -24,2% -20,0%
CSI 300 4 313,62 -0,9% -3,9% 1,8% -12,7% -16,0% 17,9%
Európai részvényindexek              
DAX 12 905,48 0,6% 4,1% -6,2% -18,8% -18,3% 2,2%
CAC 6 044,2 0,8% 4,3% -2,3% -15,5% -7,9% 15,7%
FTSE 7 209,86 0,2% 2,6% -1,5% -2,4% 1,2% -2,8%
FTSE MIB 21 485,7 -0,4% 3,8% -4,7% -21,4% -15,0% 0,2%
IBEX 8 014,8 -0,6% 0,7% -4,5% -8,0% -9,1% -24,1%
Régiós részvényindexek              
BUX 38 519,66 -1,6% -1,9% -1,1% -24,1% -19,4% 7,4%
ATX 2 868,17 0,0% 3,2% -10,0% -25,7% -16,6% -9,6%
PX 1 229,39 -0,2% 1,4% -6,5% -13,8% 6,0% 23,0%
WIG20 52 667,43 -2,6% 1,2% -3,0% -24,0% -21,6% -14,5%
Magyar blue chipek              
OTP 8 000 -1,9% -1,9% -8,7% -51,8% -50,0% -16,4%
Mol 2 846 -0,9% -2,9% 6,9% 12,9% 20,4% 6,0%
Richter 7 045 -1,5% 0,1% 3,6% -19,3% -14,1% 2,1%
Magyar Telekom 317 -3,6% -2,5% -11,5% -23,0% -25,4% -33,0%
Nyersanyagok              
WTI 97,74 -7,8% -3,6% -19,0% 30,0% 31,9% 114,9%
Brent 99,53 -7,2% -3,4% -18,5% 27,0% 32,2% 108,4%
Arany 1 732,39 -0,3% -2,0% -6,8% -4,9% -4,0% 41,8%
Ezüst 19,1 -0,7% -0,6% -12,8% -17,9% -27,1% 20,1%
Devizák              
EURHUF 406,1750 -1,2% -0,7% 2,1% 10,2% 14,2% 32,4%
USDHUF 404,1744 -0,9% 1,2% 7,0% 24,7% 34,9% 50,5%
GBPHUF 482,8250 0,2% 1,7% 3,6% 9,9% 16,1% 39,3%
EURUSD 1,0050 -0,3% -1,9% -4,6% -11,6% -15,3% -12,0%
USDJPY 137,4500 0,0% 1,0% 2,4% 19,4% 24,6% 21,6%
GBPUSD 1,1889 0,0% -0,2% -3,7% -12,2% -14,4% -7,8%
Kriptovaluták              
Bitcoin 19 321,14 -3,2% -4,2% -33,5% -58,2% -41,6% 709,1%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 2,96 -1,1% 5,2% -6,3% 97,3% 117,0% 27,1%
10 éves német állampapírhozam 1,09 -9,5% -8,7% -27,7% -706,1% -415,4% 110,7%
10 éves magyar állampapírhozam 8,94 3,0% 5,9% 16,1% 95,2% 207,2% 176,8%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Jasmin Merdan

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény