Előfizetői tartalom

Egy évtized után itt a legnagyobb európai tőzsdei bevezetés

Portfolio
A brit gyógyszergyártó GSK fogyasztói egészségügyi üzletágát, egy spin off keretében tőzsdére vitték hétfőn, és ezzel több mint egy évtizede a legnagyobb tőzsdei bevezetést hajtották végre Európában. Az új vállalat, a Haleon a világ legnagyobb önálló fogyasztói egészségügyi vállalat lesz, amely olyan márkákat forgalmaz, mint például a Sensodyne fogkrém és az Advil fájdalomcsillapítók.

A GSK ezentúl kizárólag vakcinákra és vényköteles gyógyszerekre összpontosít. A cégnek a közelmúltban lendületet adtak a különböző klinikai kísérletek sikerei, köztük a potenciális kasszasikernek számító RSV elleni vakcina, valamint a fogyasztói egészségügyből való kiválásból származó pénzlöket. Részvény, vagy ETF, Amerikai, vagy Európa? A Portfolio tanácsadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés