Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: a piacinál is magasabb árat kellene fizetni a gázért és az áramért?

Portfolio
A kormány által közzétett számítások alapján akár több mint 1800 milliárd forint többletbevételt is eredményezhet a rezsicsökkentés módosítása, ez úgy jön ki, hogy a kormány még a piaci árnál is magasabb árakkal számolhat, ugyanakkor pontos számításokat egyelőre nem lehet elvégezni, mivel nem egyértelmű, mit jelent valójában a piaci ár. Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázpiaci elemzője nyilatkozott a Népszavának.

Pletser Tamás szerint a kormány által közzétett számítások alapján éves szinten akár 1828 milliárd forinttal is javíthatja a költségvetést, ha az Orbán-kormány az átlagon felüli lakossági energiafogyasztás díját piaci szintre emeli. A szakember szerint az évi 3,3 milliárd köbméteres lakossági gázfogyasztásból körülbelül évi egymilliárd köbméter díja emelkedhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés