Előfizetői tartalom

400 milliárd forintos gigaberuházás a kecskeméti Mercedesnél

MTI
|
Portfolio
Az idei év eddig bejelentett legnagyobb beruházása keretében a Mercedes 400 milliárd forint értékben új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kecskeméten. Ez azt jelenti, hogy új elektromos modellek gyártása kezdődhet Magyarországon, ami egyrészt egybevág a cég azon törekvésével, hogy 2030-ra csak elektromos modellek legyenek a termékpalettájában. Másrészt a kecskeméti gyár jövője szempontjából is fontos lépés, lényegében megerősítette az itthoni gyár jövőjét a cég, hiszen a Mercedes néhány éven belül leállítja az A- és B-osztályú modellek gyártását, melyek közül az A-osztályt Kecskeméten is gyártják.

Gigaberuházás a Mercedesnél A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a fejlesztés nyomán az üzem képessé válik két új elektromos platform gyártására, így a vállalat magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza hazánkba. A beruházás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái