Előfizetői tartalom

Elszáll a gáz ára, és árammal fűtenél? Nagyon nem mindegy, hogy teszed!

Nagy Viktor
A rezsicsökkentés módosítása után augusztus 1-től jelentősen emelkedik a lakossági energia ára Magyarországon, igaz, ellátásbiztonsági, energiafüggetlenségi vagy akár környezetvédelmi megfontolások alapján a kormány úgy döntött, hogy a világpiaci árat a földgázhoz képest az áramnál jóval kisebb mértékben szabadítja rá a lakosságra. Sokan gondolkodnak abban, hogy elsődleges, vagy kiegészítő fűtésként áramot használjanak, de nagyon nem mindegy, hogy mit választanak. Mutatunk két, olvasóinktól kapott példát, amelyeknél konkrét számításokkal mutatjuk be, hogy az adott technológia mellett milyen költségekkel, és főként milyen költségemelkedéssel lehet kalkulálni.

Non plus ultra hőszivattyús, napelemes családi ház Ebben a példában egy épületgépészeti, árnyékolástechnikai vagy szigetelés szempontból modern, 260 négyzetméter hasznos alapterületű, 2 szintes családi házról van szó. A ház 15 centiméter vastag beton falazatot és 18 centiméter szigetelést kapott, a relatíve nagy, összesen 160 négyzetméter felületű alumínium/fa nyílászárók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái