Előfizetői tartalom

Bennfentes kereskedési ügybe keveredett a világ egyik legnépszerűbb kriptotőzsdéje

Portfolio
Az Egyesült Államok szövetségi hatósága csütörtökön elindította az első kriptovalutákhoz kapcsolódó bennfentes kereskedelemi ügyet, amelyben megvádoltak a világ egyik legismertebb és legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Coinbase Global egy korább menedzserért azzal, hogy bizalmas információkat adott át a testvérének és egy barátjának. Egészen pontosan az áll a vádiratban, hogy a gyanúsított előre tudta, hogy mely tokeneket, és mikor fogják bevezetni a kriptotőzsdére, és előtte bevásárolt az adott kriptovalutából, ráadásul leadta a drótot a másik két érintettnek.

Bennfentes kereskedés A manhattani ügyészek elektronikus csalás gyanúja miatt vádat emeltek a három férfi ellen, és ezzel egy időben az Értékpapír- és Tőzsdebizottság polgári peres eljárást indított ellenük, amelyben azt állította, hogy kilenc kriptovaluta - beleértve hetet, amely a Coinbase-en jelenleg is elérhető - nem bejegyzett értékpapírnak számít. Az SEC által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés